HIDRIRA kožu i pojačava dejstvo seruma: Jednu stvar pod hitno treba da uvedete u svakodnevnu negu lica

Ipak nije podoban za sve tipove kože

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Poznato je da žene u Japanu i Koreji imaju besprekornu kožu i blistav ten, čak i kada zađu u starije godine.

Kako devojke iz ove dve zemlje otkriju neki novi preparat i trik za negu kože, on postane popularan širom sveta, jer blistavost i zdravlje kože devojaka sa dalekog istoka Azije, gotovo da ulazi u legendu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tako one savetuju da se u svakodnevnu rutinu, kada je reč o nezi kože, uvede takozvani “slugging”. Ova reč potiče od engleske reči za puža, a podrazumeva bukvalno natapanje kože jednim preparatom – vazelinom.

Vazelin je odličan za hidrataciju kože, a pored toga, on zadržava ispod sebe druge preparate, poput seruma i tonika koje ste ranije naneli, sprečava njihovo isparavanje sa kože i produžava njihovo dejstvo.

Ovaj tretman, koji se radi kod kuće, stekao je svoju popularnost najviše zahvaljujući TikToku- Međutim, i profesionalni kozmetičari savetuju njegovo korišćenje, a naročito kada je vreme hladnije.

Preporučuje se da se koristi pred spavanje, ali je neophodno da se njegovi tragovi uklone ujutru penom za umivanje.

Upotreba vazelina se preporučuje svim osobama sa suvom i normalnom kožom. Vazelin ne zapušava pore, ali se ne preporučuje osobama koje imaju masniju kožu i sklone su aknama, jer isto kao što zadržava preparate koje nanosite, zadržava i prirodan sebum, odnosno masnoću kože.

Foto: Shutterstock

Isto tako, ne preporučuje se ni da se maže na potpuno suvu kožu, već da se pre njega odradi tretman hidratacije, odnosno, da se na lice nanesu preparati koji pospešuju vlažnost kože.

Takođe, dermatolozi upozoravaju da nije dobro da mažete vazelin preko agresivnih aktivnih sastojaka preparata za negu, poput vitamina C, retioida ili voćnih kiselina, jer njihovo zadržavanje vazelinom na koži može da dovede do iritacije.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Lepa i srećna

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar