Znatno BOLJA klinička slika trudnica u ovom talasu: U KBC “Dragiša Mišović” trenutno samo JEDNA porodilja

Od početka godine, u toj bolnici je rođeno 615 beba, rekla je doktorka Mihajlović i izrazila nadu da će se nastaviti taj trend

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Načelnica Bolnice za ginekologiju i akušerstvo Kliničko-bolničkog centra “Dragiša Mišović” Slađana Mihajlović kaže da je klinička slika trudnica, koje su obolele od kovida 19 u ovom talasu, znatno bolja nego prošlog leta.

– Sada je iz dana u dan sve bolja situacija, smanjuje se broj prijema. Trenutno je na odeljenju samo jedna trudnica koja je juče porođena – rekla je doktorka Mihajlović za medije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Trudnice se testiraju samo na ulazu, onda zbrinjavane u kovid porodilištu i na kovid odeljenju. Inače KBC “Dragiša Mišović” je peti put u kovid režimu, a zbrinjavaju i odrasle i decu.

Od početka godine, u toj bolnici je rođeno 615 beba, rekla je doktorka Mihajlović i izrazila nadu da će se nastaviti taj trend.

– Nadam se da će se nastaviti sa rekordnim brojem kada je bilo 4.000 porođaja, od kojih 170 kovid porođaja – rekla je doktorka.

Istakla je da je cela ekipa ginekologa, medicinskih sestara, anesteziologa, pedijatrije dala svoj maksimum, jer je, kako je navela 4.000 porođaja na 24 akušerska kreveta rekord.

Ona je navela da je Ministarstvo zdravlja prepoznalo KBC “Dragiša Mišović”, posebno ginekologiju, kao ozbiljan centar i da se dosta uložolo u njega.

Sala za laparoskopske operacije

Najavila je otvaranje još jedne sale za otvorene laparoskopske operacije.

– Otvaramo salu sa celom opremom tako da možemo da zbrinemo te pacijentikinje, jer je poslednje tri godine bilo manje preventivnih pregleda – rekla je doktorka.

Pozvala je pacijentkinje da idu na preventivne preglede i dođu u KBC “Dragiša Mišović, ukoliko im je potrebna nega i terapija.

BONUS VIDEO: Izvor: Euronews

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar