Odabrano: Filipović najbolji sportista, Prekovićeva sportistkinja, Karović mladi novinar!

Najbolji mladi novinar u pisanim medijima je Ðorđe Samoilović (Večernje novosti), a u elektronskim medijima Dejan Karović (TV Arena)

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Olimpijski šsampioni vaterpolista Filip Filipović i karatistkinja Jovana Preković najbolji su sportisti Srbije za 2021. godinu, u tradicionalnom izboru Udruženja sportskih novinara.

Na svečanosti u “Galeriji RTS” dodeljene su i novinarske nagrade, a zlatni mkikrofon dobio je poznati komentator Gojko Andrijašević (Sport klub), dok je dobitnik zlatnog pera Darjan Nedeljković (MOZZART Sport).

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nagrada za ekluzivnu vest (Željko Obradović u Partizanu) pripala je Predragu Gajiću iz Kurira, a zlatna kamera je Andrej Isaković (AFP).

Dopisnik godine je Zorica Ðoković (TV Lav Užice), a nagradu “Branka Prelević” dobila je Snežana Pantović (Radio Beograd).

Ostale nagrade:

Ekskluzivni tv prilog (intervju sa Nikolom Jokićem) – Edin Avdić i Nenad Kostić TV Arena
Najbolja tv priča: film „Skok“ Aleksandra Miletića
Televizijski izdavački poduhvat: “Vek vaterpola velika veština“ autor Katarina Sinđelić PGMnetwork i RTS
Pisani izdavački poduhvat – knjiga „Svetski i evropski šampion“, autori Nebojša Petrović, Mirko Vrbica i Igor Gačić.

Najbolji mladi novinar u pisanim medijima je Ðorđe Samoilović (Večernje novosti), a u elektronskim medijima Dejan Karović (TV Arena).

Nagrade za životno delo dobili su doajeni Miša Vasiljević (Sport), Dobrivoje Janković (Politika), Stojan Petković (Kraljevo) i Dejan Stevović (Sportski žurnal).

Svi nagrađeni dobili su poklone kompanija Sterling i Siptrejd, prijatelja Udruženja sportskih novinara Srbije, dok je Studentsko odmaralište Beograd za dobitnike Zlatnog pera i Zlatnog mikrofona obezbedilo porodični boravak sa punim pansionom na Zlatiboru u trajanju od četiri dana.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar