Zimski sladoled: Neodoljiv ledeni slatkiš u kornetu s tri različita ukusa (RECEPT)

Sami izaberite ukus koji najviše volite

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Ko kaže da sladolede možemo da jedemo samo na leto?

Oni mogu da budu odlična poslastica i zimi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Upravo takva je takozvani zimski sladoled koji nosi to ime jer je identičan onome koji možemo da nađemo čak i zimi u poslastičarnicama.

Ključno je to što se pravi u kornetu, pa nemojte da preskačete taj korak.

Sastojci:

15 korneta

7 belanaca

150 g + 300 g šećera

5 kesica vanile, čokolade ili lešnika (po izboru)

1 kesica želatina u prahu

Foto: Shutterstock

Preliv:

100 g čokolade

50 g putera

3 kašike mleka

Priprema:

Belanca umutiti sa 150 g šećera u čvrst sneg. 300 g šećera i vanilu prokuvati sa malo vode da se dobije gust sirup, u taj sirup dodati želatin da se istopi i u tankom mlazu sipati u sneg od belanaca i mutiti da se sjedini. Kad je dobro umućeno, uz pomoć šprica (za tulumbe), puniti kornete. Napunjene kornete staviti u frižider da se stegnu. Otopiti čokoladu, pa stegnute kornete vrhom umakati u nju.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, coolinarka.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar