ŽIVOT pevačice obeležile tragedije: Vera umrla sama i u suzama dozivajući POKOJNU ĆERKU (FOTO)

Smrt ćerke nije mogla da preboli, to ju je dotuklo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Printscreen Youtube

Život jedne od najpoznatijih pevačica narodne muzike Vera Ivković obeležilo je niz tragedija.

Preminula je 2012. godine u domu za stara lica u Rumi u 63. godini od tuge za ćerkom čiju smrt nikad nije prebolela.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Oni koji su je poznavali kažu da se potpuno promenila posle smrti ćerke Maje, koja je od neizlečive bolesti umrla sa samo 27. godina.

Ovaj gubitak nikad nije mogla da prihvati, zbog čega se i razbolela, a kako je četiri godine pre ćerke ostala i bez muža, njena smrt bila je samo kap u prepunoj čaši.

Vera je 2006. godine imala moždani udar, da bi već 2007. bila smeštena u gerontološki centar “Srem” u Rumi.

 “Za moju porodicu je to ružan period. Maja je bolovala od lupusa. Za nju nisam bio toliko vezan jer je zbog bolesti nisam često viđao. Više sam bio vezan za babu i dedu, po kom sam i dobio ime. On je prvi umro, a posle njega i Maja. Njena smrt je svima teško pala, ali je baki bilo najteže. Zbog toga se razbolela, a posle nekoliko godina i ona je preminula. Imala je dva šloga, pa smo je kasnije smestili u Centar za stara lica u Rumi”, rekao je ranije za Stars Danilo Živković, Verin unuk, koji je krenuo njenim stopama i koji se takmičio u jednoj od sezona “Pinkovih zvezda”.

U centru za stara lica u kom je provela poslednje godine života prihvatili su je kao člana porodice. Njena prijateljica i koleginica Anđelka Govedarević ispričala je pre četiri godine da je Vera uvek volela da se smeje, ali da nije mogla da podnese da njene ćerke nema.

“Ona je ranije imala taj divni osmeh, toliko je volela da se smeje. Stalno smo jedna drugu zasmejavale. Jednom smo se i pred Titom usred pesme tako zasmejale. I sada pokušavam da iz nje izvučem osmeh. Uspem, nakratko, ali onda se ponovo povuče u sebe, krenu joj suze i samo doziva Maju”, ispričala je tada Anđelka.

Ona je iza sebe ostavila veliki broj pesama koje se i dan-danas pevaju, kao što su “Šuška se, šuška”, koju su obradile mnoge pevačice, “Moj dragane” i mnoge druge.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (4)

  1. Kako mozete TU divnu zenu I coveka sta iti pored sasvim suprotne osobe kojoj nemogu I ime da izgovorim a da sebe ne vredjam

    Odgovori
  2. Bila je pre svega dobra i poštena žena, o prirodnoj lepoti, skromnosti i pevanju nema komentara, bila i ostala legenda narodne muzike sa naj lepšim osmehom. Sada njenim stopama krenuo i njen unuk mladi Danilo. Samo napred.

    Odgovori

Ostavite komentar