Još jedan Šumaher na velikoj sceni: David nastavlja očevim stopama!

Poslednje dve sezone David je proveo u šampionatu Formule 3

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA PHOTO/ICN Steve ETHERINGTON

David Šumaher, sin bivšeg vozača Formule 1 Ralfa Šumahera, voziće ove sezone u DTM šampionatu za ekipu Mercedes AMG, preneo je sajt takmičenja.

Ovo će mladom nemačkom vozaču biti prva sezona u ovom šampionatu automobila, a njegov otac je u periodu od 2008. do 2012. godine vozio upravo Mercedes u DTM-u.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ralf Šumaher je mlađi brat legendarnog nemačkog vozača i sedmostrukog svetskog šampiona u Formuli 1 Mihaela Šumahera. David će biti član tima za koji vozi aktuelni šampion Nemac Maksimilijan Gec.

– Svestan sam da moram mnogo da naučim da bih se zadržao u ovoj neverovatno visokokvalitetnoj trkačkoj seriji. Moj cilj prve godine je da se naviknem na automobil i da sagledam detalje, koji su važni u DTM-u. Lukas (Auer) i Maksimilijan su dva izuzetno iskusna vozača, koji mogu da mi pomognu da se snadjem – rekao je 20-godišnji vozač.

Poslednje dve sezone David je proveo u šampionatu Formule 3. U prošloj sezoni vozio je za italijanski Trident, a ostvario je i dva plasmana na podijum, medju kojima je i pobeda na stazi Špilberg u Austriji.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar