Čuvena glumica mamila uzdahe osamdesetih, a sada vodi ŽIVOTNU BITKU: Opaka bolest se vraćala dva puta

Glumici se rak dojke vraćao dva puta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/printscreen

Slavna glumica i pevačica Olivija Njutn Džon tokom 70-ih i 80-ih godina prošlog veka bila je za veliki s*ks-simbol.

Proslavila se u kultnom filmu “Briljantin”, a 1981. godine je snimila i najs*si pesmu svih vremena – “Physical”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Olivija danas ima 73 godine i vodi bitku s karcinomom dojke, koji je trenutno u četvrtom stadijumu. Prvi put joj je dijagnostikovan 1992, a vratio se 2013. i 2017. godine. Ipak, i dalje se trudi da bude pozitivna, bez obzira na sve kroz šta prolazi.

– Nastojim da se fokusiram na pozitivne stvari, bez obzira na izazove kroz koje prolazim. Pozitivno razmišljanje je jako važno za zdrav i srećan život – rekla je Olivija u nedavnom intervjuu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olivia Newton-John (@therealonj)

– Kad dobijete dijagnozu karcinoma ili bilo kakvu zastrašujuću dijagnozu, odjednom ste dobili ograničeno vreme života. Ako vam neko kaže da imate još šest meseci života, toliko ćete verojatno i živeti jer ste povjerovali u to. Zato je za mene, psihološki, bolje da nemam pojma što lekari očekuju ili koliko je živela poslednja osoba s takvom dijagnozom. Zato ne želim da znam – rekla je glumica.

Njen suprug Džon Isterling uzgaja medicinski kanabis za svoju suprugu na njihovom ranču u SAD kako bi joj pomogao da ublaži simptome.

– Medicinski kanabis je nešto što bi trebalo da bude dostupno svima koji prolaze kroz hroničnu bolest ili bol – smatra Olivija, koja već godinama nastoji da lobira kod australijske vlade da odobri korišćenje medicinskog kanabisa za pacijente koji vode bitku s rakom. Takođe je pokrenula i fondaciju “Olivija Njutn Džon”, kojoj je cilj da pomogne osobama obolelim od ove opake bolesti.

BONUS VIDEO:

 Izvor: Jutarnji list

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar