O njenoj LEPOTI priča se milenijumima: Kleopatrine TAJNE koje lako možete da primenite i danas

Glavni aduti su joj bili inteligencija i samopouzdanje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Egipatska kraljica Kleopatra VII Tea Filopator zračila je svojom energijom i lepotom i bila žena kakva se retko viđala.

Bila je neko ko u svakom trenutku zna šta želi i to je i dobijala.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Uvreženo mišljenje je da je Kleopatra bila jedna od najvećih lepotica u istoriji sveta.

Istina je da se ova slavna kraljica, iako jeste bila zavodnica, nije mnogo fizički razlikovala od svojih sluškinja i da se njen opis nije uklapao u standarde lepote njenih savremenika.

Bila je to žena uskog čela, koščatog lica, oštre brade i vrlo izraženog nosa, ali je svakako bila fatalna i vanserijska. Navodno je bila ženstvena i hipnotisala na svakom koraku svojim mirisom i zahvaljujući nezi kože, o kojoj je dosta mislila, bila vrlo mladolika i atraktivna.

Šta je to Kleopatra radila drugačije?

Sudeći po izvorima, ona je koristila tehnike za negu koje su bile toliko progresivne da se i danas primenjuju, a ovo su samo neke od njih.

Soli Mrtvog mora

Kleopatri je rano objašnjeno da soli iz Mrtvog mora imaju lekovito dejstvo, pa ih je primenjivala u svakodnevnoj nezi. Nije poznato da li je u potpunosti shvatala kako one deluju i kakav je njihov potencijal, ali se zna da su one nedoknađivale izgubljene esencijalne minerale i da su bile ključni deo njene rutine kada je u pitanju lepota.

Kajal

Egipćanima je šminka bila vrlo važna, a oni se smatraju izumiteljima olovke za oči. Kleopatra je korisila kajal, kojim je posebno isticala pogled, a on ju je štitio i od sunca i od infekcija.

Foto: Buianskyi Dmytro / Alamy / Alamy / Profimedia

Maske za lice

Egipatska kraljica je navodno upotrebljavala maske za lice na bazi mleka i meda, zahvaljujući kojima je postizala dubinsku hidrataciju kože.

Kupanje u mleku

Možda i najinteresantniji i najpoznatiji detalj o tajnama lepote čuvene Kleopatre jeste onaj o kupanju u mleku. Mlečne kiseline danas su nadaleko poznate po tome što su odličan piling i efikasne u podmlađivanju, pa postoji mnogo proizivoda na njihovoj bazi.

Ulja

Egipćani su obilato koristili sva dostupna ulja, a njihova kraljica je za negu lepote upotrebljavala ulje susama, koje danas preporučuju i medicina i tradicionalne tehnike širom sveta. Zahvaljujući njima, sprečavala je pojavau bora i održavala mladalački izgled.

Kana

Danas kana obično ima dekorativnu i ceremonijalnu ulogu u istočnjačkim kulturama, a nekada davno je bila popularna kao lak za nokte. Kleopatra je njom radila manikir, a u međuvremenu je utvrđeno da ona deluje i kao zaštita za nokatnu ploču.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Glossy

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar