Požar GUTAO sve pred sobom: Dramatični PRIZORI u Futogu, vatra na površini od sedam HEKTARA (FOTO+VIDEO)

Vučević je poručio da je svake godine ljudski faktor uzrok požara na ovoj lokaciji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC/bs, YouTube/Printscreen

Požar, koji je danas izbio u starom ribnjaku u Futogu, ne širi se i situacija je pod kontrolom, poručio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je večeras obišao teren i vatrogasne ekipe.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Naši hrabri vatrogasci bore se sa vatrenom stihijom koja divlja u Futogu, i to na površini od 7 hektara. Prizori s lica mesta su dramatični, ali lično sam se uverio da su naši vatrogasci neustrašivi i na visini zadatka i veliko im hvala na tome. Ovakav požar je veoma opasan, vetar otežava gašenje, ali dobra vest u ovom trenutku je ta da se požar ne širi i da je pod kontrolom – naveo je Vučević na svom instagram nalogu.

Kako je poručio, svake godine je ljudski faktor uzrok požara na ovoj lokaciji.

– Apelujem na one koji to rade da prestanu sa uništavanjem sopstvene zemlje i dovođenja u opasnost svojih bližnjih. Hvala dobrovoljnim društvima iz Petrovaradina i Futoga koji su pomogli vatrogasnim jedinicama iz Novog Sada i Bačke Palanke. Vi ste naši heroji – dodao je on.

Podsetimo, nekadašnji ribnjak na izlasku iz Futoga zapalio se popodne, posle 16 časova, a zbog vetra se vatra širila velikom brzinom.

Gorela je površina pod rastinjem.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Vatra guta sve pred sobom,vatrogasci se bore sa vatrenom stihijom...vec vidjeno.Šta znači:"ribnjak se zapalio"?Sam od sebe?

    Odgovori

Ostavite komentar