Pritisnite magičnu tačku na DLANU i oslobodite se umora i stresa: Odmah ćete osetiti OLAKŠANJE

Veoma je lako pronaći ovu tačku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Tako se dešava da se vikendom osećamo previše umorno, što je posledica napornog rada tokom nedelje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zato možda ne bi bilo na odmet da pokušate sa tretmanom akupresure tačke koja se naziva “Lao Gong”.

U našem telu postoji mnogo tačaka koje pod određenim uticajem mogu uticati na organizam i sisteme tela, ali i izazvati reakcije koje su nam potrebne. Jedna tačka se posebno ističe, a to je magična tačka Lao Gong koja oslobađa vas umora i budi unutrašnju energiju.

Pritiskom ove tačke kroz nekoliko minuta možemo se osloboditi umora, dobiti dodatnu energiju koju možemo kanalisati u razne oblasti svog života. Tačku Lao Gong je veoma lako pronaći, nalazi se na sredini našeg dlana  Nakon što pronađete tačku, uradite sledeće vežbe:

Vežba protiv umora i za nalet energije

Opustite ruku i pritisnite prst druge ruke na tačku Lao Gong. Zatim započnite glatke rotacione pokrete. Masirajte tačku ukrug dok se ne osetite opušteno i energično.

Foto: – / Wavebreak / Profimedia

Vežba za koncentraciju

 Ako osećate da ne možete da se koncentrišete na važnu stvar, pritisnite tačku Lao Gong palcem pet puta. Duboko udahnite sa svakim pritiskom i izdahnite dok puštate prst. Za samo nekoliko minuta osetićete poboljšanje.

Vežba sa kineskim loptama

Ako nemate posebne kineske kuglice za masiranje dlanova, možete koristiti orahe ili obične loptice odgovarajuće veličine. Uzmite loptice u ruku i počnite da ih kotrljate jednu između druge u sklopljenom dlanu. Tako ćete aktivirati ne samo tačku Lao Gong, već i druge važne tačke koje će vam pomoći da se opustite.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, najžena.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar