Direktor CSR iz Velikog Gradišta SMENJEN sa funkcije: Evo koje mere su mu izrečene

O smeni je odlučeno na jučerašnjoj sednici Skupštine Veliko Gradište

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Facebook

V.d. direktor Centra za socijalni rad u Velikom Gradištu Danijel Živanović (37), protiv koga je podneta optužnica za tri krivična dela nasilje u porodici, smenjen je sa funkcije.

O smeni je odlučeno na jučerašnjoj sednici Skupštine Veliko Gradište, rekao je predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema njegovim rečima, na mesto direktora CSR postavljena je diplomirana pravnica Suzana Đorđević.

Podsetimo, Danijelu Živkoviću na teret se stavlja da je 31. januara 2022. godine primenom nasilja ugrozio spokojstvo, telesni integritet i duševno stanje svoje supruge, tašte i svog šuraka.

– Najpre je vikao i galamio, a zatim joj zapretio da nema gde da ide, da će je ubiti i da će zaklati ko bude prišao njegovom detetu, da bi joj potom stegao za ruku i više puta udario po leđima i levom ramenu, a zatim počeo da je steže po levoj šaci, kojom prilikom joj je naneo povrede u vidu hematoma na levoj šaci.

Taštu je vređao, zahtevajući da izađe iz njegove kuće, a zatim je otvorenom šakom udario po glavi u predelu čela i desne slepoočnice. Svog šuraka je takođe vređao, zahtevajući da izađe iz njegove kuće, da bi mu zatim prišao i pesnicom udario u bradu i donju usnu, a zatim i u potiljak, uhvatio za odeću i povlačio ka sebi, kojom prilikom mu je naneo povrede u vidu otoka i erozije sluzokože, rekao nam je juče portparol Osnovnog javnog tužilaštva u toj opštini Boban Novaković, iznoseći sadržaj optužnog predloga.

Kako smo ranije preneli, Tužilaštvo je u optužnom predlogu predložilo sudu da okrivljenom izrekne jedinstvenu kaznu zatvora od najmanje jedne godine i meru bezbednosti zabranu približavanja i komunikacije sa oštećenima u maksimalnom trajanju od tri godine.

Po podnošenju optužnog predloga, Osnovni sud u Velikom Gradištu je okrivljenom odredio meru zabrane napuštanja stana (kućni pritvor) uz elektronski nadzor (nanogicu) do pravnosnažnog okončanja postupka, s obzirom na to da se oštećena, njegova supruga, više ne nalazi u istom domaćinstvu.

Takođe mu je izrečena i mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa oštećenima i svedokom, kako okrivljeni ne bi ometao postupak uticanjem na navedena lica.

Kako nam je predsednik opštine Milić danas kazao, nema saznanja da se neko prethodno žalio na Živanovića.

U izjavi od 4. februara izrazio je žaljenje zbog ovog slučaja.

– Nažalost, desio se ovaj nemili događaj, koji ja, kao predsednik opštine, oštro osuđujem. Reč je o direktoru Centra za socijalni rad, koji treba da se bori za sprečavanje nasilja, a ne da ga sam čini. Sve je sada na nadležnim institucijama koje se bave ovim slučajem – rekao je Milić.

BONUS VIDEO:Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar