Predsednik Vučić razgovaraće danas sa Šarlom Mišelom: Napredak Srbije na putu evrointegracija

Srbija je na sastanku Saveta za stablizaciju i pridruživanje sa EU pohvaljena zbog napretka u usklađivanju svoje spoljne politike

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Tamara Trajkovic

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel imaće danas telefonski razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, rečeno je u Briselu.

Do razgovora dva najviša zvaničnika EU i Srbije dolazi dve nedelje nakon sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU i razgovora koje je premijerka Ana Brnabić imala sa predsednikom Mišelom u Briselu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U diplomatskim izvorima u Briselu navode da bi ovaj razgovor trebalo da posluži kao razmena mišljenja dva predsednika o napretku Srbije na putu evrointegracija, odnosima EU i Srbije, ali i opštoj bezbednosnoj i energetskoj situaciji u regionu i jugoistočnoj Evropi.

Srbija je na sastanku Saveta za stablizaciju i pridruživanje sa EU pohvaljena zbog napretka u usklađivanju svoje spoljne politike sa zajedničkom evropskom spoljnom i bezbednosnom politikom, kao i zbog napretka u reformama u oblasti vladavine prava, prenosi Alo.

Uoči razgovora Mišela i Vučića šef diplomatije EU Žozef Borelj je u SAD razgovarao sa američkim zvaničnicima o jačanju energetske bezbednosti kako u EU, tako i u Ukrajini i na Zapadnom Balkanu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar