Glavna nedoumica Dejana Stankovića: Koliko će Zvezda čekati najveće pojačanje?

Ako je suditi po momcima koji nose ili su nosili dres Zvezde, a rodom su iz tih krajeva, onda za crveno-bele nema zime, već ih čeka sunčano proleće

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Nikola Mitic / STARSPORT

Neočekivano i u samo nekoliko dana, Crvena zveda je završila transfer Nemanje Motike.

Doskorašnji fudbaler Bajerna iz Minhena je rešio da promeni sredinu i izabrao Marakanu za sledeću desitnaciju u svojoj karijeri.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Motika je rođen 20. marta 2003. godine u Berlinu, ali korene vuče iz naših krajeva. Karijeru je počeo u mlađim kategorijama Herte da bi se potom preselio u minhenski Bajern. Tamo je konstantno trenirao za seniorski tim, ali nastupao za B ekipu gde je ove sezone na 24 utakmice postigao 15 golova i zabeležio osam asistencija. Takođe, nastupao je i u Ligi šampiona za mlade gde je bio heroj pobede Bajerna nad Barselonom postigavši dva pogotka (meč završen 3:2).

Crvena zvezda je na njegov transfer izdvojila 1.500.000 evra, što ga svrstava među najplaćenije fudbalere u istoriji kluba sa Marakane.

Upravo zato, “delije” polažu mnogo nade u Motiku, ali koliko je realno da će odmah napraviti razliku momak koji ima samo 18 godina. Poznato je kakva je sredina Crvena zvezda i da je mnogima potrebno vreme za adekvatnu adaptaciju.

Foto: FK Crvena zvezda

Svestan je i sam Dejan Stanković da će biti potrebno vreme.

– Što se Motike tiče, mi smo prošli pripreme. Videćemo kako će se on uklopiti, što se brže adaptira, biće bolje za sve – rekao je Stanković po završetku priprema u Antaliji.

Ipak, Zvezdini navijači su često prilično nestrpljivi. Svi se sećamo šta je bilo sa Mirkom Ivanićem, na kojeg se čekalo skoro šest mesci, ali kada je zagirao na svom nivou, svi su zaboravali prethodni period.

Pred Motikom je mnogo izazova i dokazivanja. Videlo se na predstavljanju da je još dete, tako da ne treba stavljati preveliki pritisak na njegova pleća.

Međutim, igranje u Bajernu i epitet najvećeg pojačanja svakako izazivaju posebnu pažnju javnosti. Zvezdi je bilo preko potrebno brzo krilo, koje svojim motoričkim sposobnostima može da napravi razliku, a Motika je upravo takav igrač. Snimci njegovih mečeva u B timu Bajerna jasno pokazuju da ima neverovatan potencijal i da, ukoliko se bude pravilno razvijao, može Zvezdi da donese možda i najveći izlazni transfer u istoriji.

Videćemo da li Stanković planira da gurne Motiku odmah u vatru i da li će na početku polusezone imati mesto u startnih 11.

Vreme će pokazati od kakvog je materijala satkan dečko poreklom iz Krajine.

Ako je suditi po momcima koji nose ili su nosili dres Zvezde, a rodom su iz tih krajeva, onda za crveno-bele nema zime, već ih čeka sunčano proleće.

Bonus video:

Zvezdini fudbaleri ponovo na okupu: Evo kada će Stanković moći da računa na sve igrače!

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar