Poznati SRBIN je Bredu Pitu promenio život: Glumac hteo da mu se ODUŽI, ali se desila tragedija

Zahvaljujući njemu se proslavio

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Snimatelj i reditelj Božidar Bota Nikolić radio je na mnogim značajnim filmovima, a sarađivao je i sa slavnim Bredom Pitom.

Naime, Bred je tada bio na početku svoje karijere, a jedna od prvih uloga bila mu je upravo u Nikolićevom filmu “Tamna strana sunca” iz 1988. godine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ja sam otkrio Breda Pita. Bio sam u „Metro Goldvin Majeru“, i od četiri stotine glumaca koji su bili na kastingu za ovaj film, izabrao sam njega. U najužem izboru bila su trojica glumaca, i tada nisam imao dilemu da li ću mu dati ulogu. Kada sam mu saopštio da je izabran, Pit je otrčao do travnjaka i počeo da skače od sreće i pravi kolutove. Početkom devedesetih, kada je Crvena zvezda harala Evropom, došao je u Beograd da me poseti. Odveo sam ga na utakmicu, ne sećam se tačno s kim je Zvezda igrala. Bio oduševljen kada je na “Marakani” video 100.000 ljudi i glasno je navijao za Zvezdu – rekao je Božidar za Pres.

– Zbog izbijanja rata u tadašnjoj Jugoslaviji, „Tamna strana Sunca“, nažalost, ovde nikada nije prikazana, a američku premijeru je doživela tek 1997. Meni su, zapravo, Amerikanci ukrali taj film, jer sam ja njegov suvlasnik, a nikada mi nisu dali ni dinara. Ali danas mogu da kažem da u karijeri ne žalim gotovo ni za čim – izjavio je on jednom prilikom.

Foto: Printscreen/Youtube BKTV

– Bred mi je rekao da mu je uloga u mom filmu promenila život, a da je red da se on meni sada oduži i pomogne mi. Imam ideju da snimim mjuzikl „Snežana i sedam patuljaka“. Objasnio sam mu da me za tu priču vežu posebne uspomene. Igrao sam kao dete patuljka u opereti „Snežana i sedam patuljaka“. Otpevao sam mu pesmu patuljaka – istakao je Nikolić, prenosi Kurir.

– Međutim, kompanija „Dizni“ je snimila film i nije bilo smisla da se takmičimo s njima. Bred je tražio da radimo nešto drugo. Siguran sam da bismo snimili dobar film. Ubediću ga da to treba da snimimo. Za naše prilike to je ogroman novac, a njemu tri miliona nije veliki novac – rekao je režiser Božidar Nikolić, ali to nažalost, nije dočekao jer je preminuo 13. maja 2021. godine.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar