Mihajlović i Jovanov poručili Dačiću: Kad je frka-Vučić, nema razloga za žurbu

Ivica Dačić predložio Aleksandru Vučiću da SPS i SNS zajedno izađu na predstojeće izbore

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ivica Dacic
TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

Potpredsednici SNS Zorana Mihajlović i Milenko Jovanov, povodom izjave lider SPS Ivice Dačića da socijalisti i naprednjaci budu na istoj listi za izbore, rekli su u odvojenim izjavama za novine da nisu iznenađeni, kao i da nema razloga za žurbu i nervozu.

Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović kaže da nije iznenađena izjavom Dačića, jer, kako navodi, svako želi da bude na strani pobednika.

“Mnogo je lakše i jeftinije Dačiću da na taj način očuva svoje pozicije i pozicije drugova iz SPS, nego da sami izađu na izbore. Da parafraziram jedan raniji izborni slogan: kad je frka – Vučić”, rekla je Mihajlović za Blic.

Prema njenim rečima, nije naročito iznenađenje što je ovakav potez Dačića došao odmah nakon izjave Aleksandra Vučića da je Srbiji potrebna široka narodna koalicija.

“Naravno da bi za SNS bilo najbolje da izađe sam kako bi smo svi videli status i snage drugih stranaka koje su oslonjene na našu stranku. Ali bez obzira na poteze iz interesa svih drugih, Vučić i SNS će uvek raditi ono što je u najboljem interesu Srbije i njenih građana, a ne naše stranke”, podvukla je Mihajlovićeva.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov kaže za Novosti da ne zna šta je bio motiv lidera SPS Ivice Dačića da se povede priča o zajedničkom izlasku na izbore SNS i SPS.

Jovanov je podsetio da će naprednjaci 29. decembra na sednici Glavnog odbora razmotriti i dogovoriti se u kakvoj će koaliciji izaći pred birače.

“Previše smo odgovorni da bismo na ponudu odgovarali i o njima razgovarali preko medija. Nema razloga za žurbu i nervozu. Videćemo 29. šta se sve nalazi na stolu i potom ćemo obavestiti građane o našoj odluci”, zaključio je Jovanov.

Ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik Socijalištičke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da je predsedniku Aleksandru Vučiću predložio da socijalisti i Srpska napredna stranka (SNS) zajedno izađu na predstojeće izbore.

“Ja predlažem da idemo zajedno na izbore da ne bi bilo problema i da bi se videlo da nema razloga da me iko sumnjiči da idem sa opozicijom”, rekao je Dačić povodom nekih kritika u javnosti da SPS nije lojalan partner SNS-a i da želi da se udruži sa opozicionim strankama.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar