OBJEKTIV OTKRIVA

CENOVNIK prljavog policajca! Za ovu SUMU je Stolić odavao tajne Belivuku: Poznato i kako su se upoznali

Informacije su curile od kraja januara 2020, pa do Stolićevog prvog hapšenja juna 2021. godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vladimir Sporcic, Printscreen

Koliko koštaju usluge prljavog policijskog inspektora? Informacije iz policijske, a kasnije i tužilačke istrage koja se vodila protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih članova ove kriminalne grupe, koštale su 500 evra, a nakon hapšenja pripadnika ove grupe njihova vrednost je procenjena na 5.000 evra.

Naime, nekadašnji inspektor Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Božidar Stolić je, prema optužnom predlogu Specijalnog tužilaštva, tolike iznose uzimao da bi informacije koje je policija prikupila odavao članovima klana Belivuk-Miljković.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Informacije su curile od kraja januara 2020, pa do Stolićevog prvog hapšenja juna 2021. godine.

– Belivuk i Miljković se dobro drže, ništa ne pričaju – jedna je od informacija koju je preneo policijski inspektor.

Foto: Printscreen

UPOZNALI SE NA ISPITIVANjU

Posrednik između Stolića i članova kriminalne grupe bio je Filip Golubović, koji je delo i priznao tokom istrage, ne otkrivajući, međutim, kome je prosleđivao dobijene informacije. Prema iskazu Golubovića, inspektora Stolića upoznao je u aprilu 2019. dok se nalazio u pritvoru zbog droge.

Upravo je Stolić bio policajac koji ga je ispitivao u vezi sa nestankom Gorana Mihajlovića, mladića za kog se veruje da je jedna od žrtava rata između „škaljarskog” i „kavačkog” klana, za čiji ogranak u Srbiji se smatra klan Belivuk-Miljković.

Kao vođa „kavčana” označen je odbegli Radoje Zvicer, protiv kog je u Crnoj Gori u međuvremenu podignuta optužnica koja ga tereti za nekoliko dela, među kojima je i ubistvo Nikole Stanišića. Istom optužnicom obuhvaćen je i drugi navodni vođa klana Slobodan Kašćelan, koji je u pritvoru u Spužu.

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

OSTATAK OVE I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 19. JANUAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar