Od PAKLA u detinjstvu do ogromne slave: Glumac je živeo u napuštenom autu, a onda je postao MILIONER

Talenat za glumu je pokazivao još kao tinejdžer

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Džim Keri je popularni američki glumac i komičar kanadskog porekla koji je rođen na današnji dan 1962. godine.

Džim je imao jako teško detinjstvo. Njegovi roditelji, siromašni umetnici, imali su četvoro dece među kojima je Džim bio najmlađi. Mnogočlana porodica je često iz udobnosti srednje klase prelazila u krajnje siromaštvo, pa su Kerijevi čak bili prinuđeni da žive i u napuštenom “Folksvagenu”. Nisu bili retke i situacije da je cela porodica radila na čišćenju fabrike i fabričkih mašina da bi preživela.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Foto: Printscreen

Bio je veoma stidljiv, pa je svoju društvenu nesigurnost zamenio pravljenjem smešnih grimasa, šta ga kasnije čini jedinstvenim komičarem. Talenat za neverovatnu pokretljivost mišića lica otkriva u tinejdžerskom periodu ispred kućnog ogledala gde je imitirao svoje idole, što ga je ohrabrilo da nastupi kao komičar u jednom torontskom studentskom klubu. Debitantski nastup petnaestogodišnjeg Džima odevenog u radnički kombinezon je bio pravi fijasko. Kasnije ipak uspeva da se ostvari kao komičar u mnogim torontskim klubovima što njemu i njegovoj porodici donosi i veću finansijsku sigurnost. Usput, taj klub danas je poznat širom sveta upravo po činjenici da je u njemu prvi put nastupio ovaj holivudski komičar.

Kada je Džim imao 16 godina izbačen je iz škole iako je bio sjajan učenik. Zato je mogao nesmetano da se bavi svojom glumačkom i komičarskom karijerom. Sanjao je oduvek da postane zvezda, pa je sa 18 godina otišao u Holivud da to i ostvari.

Uloga koja ga je možda najviše proslavila jeste uloga iz filma “The Mask” 1994. godine. U tom filmu on igra dvostruku ulogu: lik smotanog bankara Stenlija Ipkisa i Ipkisov urnebesni superego, zelenoliku Masku.

“Dumb and dumber” je komercijalni hit u kojem igra u tandemu sa Džefom Danijelsom , a kasnije se pojavljuje i u “Batman Forever”, kao i u “The Cable Guy”, “Liar Liar”, “The Truman Show”, “How the Grinch Stole Christmas”, “Bruce Almighty”, “A Christmas Carol” i drugim.

Film “The Cable Guy” nije postigao veliki komercijalni uspeh, ali zato Džim njime zarađuje oko 20 miliona dolara.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar