Udovičić se oglasio zbog Novaka Đokovića: Ne postoji osoba na svetu koja ga ne vidi kao idola!

Naveo je da u sportu postoje osnovna načela pravičnosti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/bs

“Ne postoji osoba u Srbiji, ali i globlano, koja u Novaku Ðokoviću vidi idola, da ne oseća gorčinu i da nije razočarana odlukama koje su donele australijske vlasti i sud”, izjavio je večeras ministar omladine i sporta Vanja Udovičić povodom odluke Federalnog suda Australije koji je podržao ukidanje vize najboljem teniseru sveta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Osećaj nemoći je nešto što uvek u vama budi možda i neki bes, ali ta nemoć vas i najviše boli i u tom smislu apsurdno je sve što se svih ovih dana izdešavalo – rekao je Udovičić gostujući na Pinku.

Naveo je da u sportu postoje osnovna načela pravičnosti, jednakosti i fer pleja što, kako je rekao, u ovom slučaju apsolutno nije ispoštovano od početka do kraja. Podsetio je da za organizaciju velikih međunarodnih sportskih događaja mora da postoji konstantna komunikacija između države, organizatora i međunarodne sportske organizacije, te da sva pravila moraju da se slede i poštuju.

– Novak nije izleteo iz aviona i sleteo na teren u Australiju već je dobio poziv, ispunio neophodne formulare, procedure, otišao tamo i kada je sleteo, sada iz ove perspektive možemo reći da nije bilo ni dobre namere niti sluha da se dozvoli najboljem teniseru sveta da učestvuje na turniru – rekao je Udovičić.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar