ČASNI KRST na najvećoj visini u Srbiji: Ipak će biti plivanja na Vlasinskom jezeru

Prošle godine je prva do Časnog krsta na Vlasinskom jezeru doplivala tada šesnaestogodišnja Jovana Janković iz Surdulice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Danilo Krša

Plivanje za Časni krst na Vlasinskom jezeru biće održano 19. januara, na Bogojavljenje, najavili su organizatori iz opštine Surdulica.

Tradicionalna manifestacija je ove godine, zbog loše epidemiološke situacije, otkazana u mnogim mestima u Srbiji, a organizatori najavljuju da će na Vlasini ipak biti održana. Otpočeće u 10 časova svetom liturgijom u Hramu Svetog proroka Ilije na Vlasini Rid, a plivanje za časni krv je zakazano za tačno 12 sati na Vlasinskom jezeru.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovo je najviša tačka u Srbiji gde se po šesti put održava plivanje za časni krst u ledenoj vodi Vlasinskog jezera, na nadmorskoj visini od 1.230 metara. Taj svojevrsni kuriozitet predstavlja izazov za takmičare sa čitavog juga Srbije, pa je pretprošle godine bilo prijavljeno sedamdesetak plivača.

Prošle godine je prva do Časnog krsta na Vlasinskom jezeru doplivala tada šesnaestogodišnja Jovana Janković iz Surdulice. Organizator manifestacije su Sportski savez opštine Surdulica, Karate klub “Tanden” i surdulička Turistička organizacija, dok je pokrovitelj opština Surdulica.

BONUS VIDEO:



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar