Matejevi drugovi moraju opet na poligraf: Ispričali su ove DVE VERZIJE o nestanku Splićanina

specijalni tim koji pored srpske policije vodi istragu o nestanku Mateja Periša, čine pripadnici zagrebačke policije i policijske uprave splitsko-dalmatinske

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs, Printscreen/Youtube

Hrvatska policija juče u Splitu počela da u svojstvu građana ponovo ispituje šestoricu mladića, koji su s Perišem bili u Beogradu

Specijalni tim policije Hrvatske koji se bavi nestankom Mateja Periša (27) iz Splita, koji je nestao noć uoči Nove godine u Beogradu, počeo je juče da ponovo saslušava prijatelje nestalog mladića i oni će najverovatnije opet biti podvrgnuti poligrafskom ispitivanju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako prenosi Jutarnji list, specijalni tim koji pored srpske policije vodi istragu o nestanku Mateja Periša, čine pripadnici zagrebačke policije i policijske uprave splitsko-dalmatinske.

– Njih je srpska policija detaljno ispitala i prošli su detektor laži, posle čega su se vratili u Split. Međutim, u njihovim iskazima ima određenih nejasnoća, pa se oni zato opet ispituju u svojstvu građana – objašnjavaju izvori hrvatskih medija i dodaju da su oni tek juče pozvani da daju izjave, jer su po dolasku u Split 3. januara bili pozitivni na koronavirus.

– S obzirom na to da im je sada istekao karantin, razgovori su počeli kako bi se od njih saznale neophodne informacije za rasvetljavanje Matejevog nestanka – kaže izvor.

Podsetimo, Splićanin je nestao između 30. i 31. decembra kada je izašao iz kluba “Gotik” u Beton hali i trčeći otišao kilometar i po dalje do Save pomenade, gde se približio reci i od tada mu se gubi svaki trag. Prijatelji, koji su s njim došli u Beograd i bili s njim u klubu “Gotik” njegov nestanak su prijavili policiji 31. decembra u 18 sati.

Šefovi hrvatske policije su po dolasku u Hrvatsku iz Srbije, gde su tokom dvodnevnog boravka, od strane ministra Aleksandra Vulina i inspektora koji rade na slučaju nestalog Splićanina, informisani o svim detaljima, odlučili da obave informativne razgovore sa šestoricom drugova nestalog momka.

Antonio Gerovac, načelnik hrvatske Uprave kriminalističke policije rekao je da će pored razgovora sa Splićanima, obaviti i određene radnje vezene za Matejin telefon.

– Ako bude potrebno, jedan, dva, sedam razgovora ćemo obaviti s njima – rekao je Gerovac tamošnjim medijima, koji nije želeo da objasni šta će konkretno preduzeti policija.

Prema navodima Jutarnjeg lista, mladići se ni na koji način ne dovode u vezu s nestankom Mateja Periša.

– Sigurno da nakon dolaska iz Beograda, naša policija ima smernice kojima će se voditi prilikom ispitivanja – prenose mediji:

– Svakao ne treba zaboraviti da su Matejevi prijatelji imali dve verzije onoga šta se zapravo dogodilo u klubu “Gotik”. Prva verzija je ta da je Matej otišao do toaleta i da oni fizički nisu primetili da je on napsutio lokal, dok je druga verzija bila da oni ne znaju razlog njegovog odlaska iz kluba

Da ne bude rijaliti

Inače, MUP Srbije je obajavio i video-snimak kompletne rekonstrukciju trase kretanja Splićanina po napuštanju kluba u Beton hali, a potraga za Matejem i intezivno traje već 16 dana. Potragu pomno prati i Nenad Periš, Matejev otac, koji je zamolio sve da ukoliko imaju bilo kakve informacije, to jave policiji, ali je i kazao da ne želi da se sve pretvori u rijaliti.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Jutarnji list

Komentari (2)

  1. I drugare i splicanku treba ispitati jer je ona tada bila u Beogradu i culi su se telefonom.Onaj snimak gde se spusta niz stepenice nije jasan.na snimku se vide vise od jedne osobe.

    Odgovori
  2. Drugove treba detaljno ispitati nedopustivo da ostave druga kad je istrcao krene neko od njih za njim ili su bili drogirani ili pijani toliko da ne znaju gde se nalaze a prica se da su iz uglednih porodica bla bla da se stave u polozaj da ke neko od njih to Perisa covek bukvalno umire na nogeee

    Odgovori

Ostavite komentar