ŠOKANTNA pojava: Devojčice u Srbiji se SNIMAJU zbog popularnosti na mrežama, prodaju telo za LAJKOVE

Na društvenim mrežama se pojavio zabrinjavajući trend

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Devojčice između 13 i 15 godina na društvenoj mreži Instagram, da bi imale po nekoliko hiljada pratilaca, snimaju se tokom sek*ualnog odnosa ili tokom mastu*bacije, slikaju gole, pa taj sadržaj nude u zamenu za lajkove i reklamiranje njihovih profila, kako bi imale još više virtuelnih pratilaca.

– Ukoliko želite da kupite ceo snimak, lajkujete mi sve fotografije i reklamirate moj profil, pošaljite poruku direktno u DM – glasi jedna od bizarnih objava adolescentkinja.

OZBILJAN BIZNIS

Stručnjak za sajberkriminal i internet komunikacije Кatarina Jonev za Objektiv navodi da se među mladima popularnost meri na društvenim mrežama, zbog čega su mnogi spremni na sve. Ipak, kako ističe, ima i onih koji žele da zarade za džeparac.

– Negde između 1.500 i 2.000 dinara naplaćuju se snimci koje šalju pratiocima. Od toga su devojčice napravile ozbiljan biznis. Na velikom broju tih snimaka su seksualni odnosi. One su zapravo te koje snimaju. U najvećem broju slučajeva nije u pitanju osvetnička po*nografija, nije da se žrtva ucenjuje tim snimcima, nego devojčice samoinicijativno to rade, s namerom to postavljaju na svoje profile. Neki profili jesu bili zatvoreni, ali neki nisu – navodi Jonev.

UŽIVANJE ZA BOLESNE UMOVE

Naša sagovornica navodi da je u pitanju nelegalna aktivnost, zbog čega se više i ne dovodi u pitanje da roditelji provere šta im deca objavljuju na društvenim mrežama.

– Postoje bolesni umovi koji uživaju da gledaju takve snimke, posebno kad su u pitanju maloletnice, između ostalog, to su i pedofili, koji koriste slobodu devojčica i otkupljuju snimke zarad svojih bolesnih namera. Devojčice na ovakav način pokušavaju da zarade ili da dobiju lajk, što je ozbiljan problem ovog društva, ovo je i dokaz da smo krenuli stranputicom. Ovde nije u pitanju ucena, jer da jeste, reagovala bi policija. Ovo je strašno na koji način devojčice pokušavaju da zarade – navodi ona.

Piše: SANJA RADOVANOVIĆ

OSTATAK OVE I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 12. JANUAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar