“Kolubara” GORI, Zorana se SELFIRA: Ministarka odbila da odgovori na pitanje o ličnoj ODGOVORNOSTI (FOTO)

Poslanik Vladimir Đukanović je žestoko reagovao zbog incidenta koji se desio na kopu Tamnava Zapadno polje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Narodni poslanik i funkcioner SNS Vladimir Đukanović pozvao je ministarku energetike i rudarstva Zoranu Mihajlović da podnese ostavku zbog požara koji je u ponedeljak uveče izbio u rudarskom basenu „Кolubara” i upitao je da li će sama otići sa funkcije ili će njeno razrešenje morati da zatraži Vlada Srbije, o čemu je Objektiv ranije pisao.

– Hoće li tužilaštvo uhapsiti nekog za učestale havarije u „Кolubari”? Ima li neke istrage? Hoće li ministarka podneti ostavku ili da vlada zatraži njeno razrešenje? Gde se izgubila reč „odgovornost”? Ubeđen sam da su havarije namerno izazvane, voleo bih da nisam u pravu – napisao je Đukanović na Tviteru.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Poslanik je ovako žestoko reagovao zbog incidenta koji se desio na kopu Tamnava Zapadno polje, gde se u ponedeljak oko 22 sata zapalio odlagač jalovine kupljen 2018. godine. Vatrogasci su gasili bager do 1.30 sati i u tom požaru, na svu sreću, nije bilo povređenih. Izrevoltiran sve češćim havarijama u „Кolubari”, za koje misli da su namerno izazvane, Đukanović je pozvao tužilaštvo da reaguje, navodeći da bi neko morao da snosi odgovornost, pre svih Zorana Mihajlović.

Foto: Stefan Kojic/Objektiv

PREBACIVANJE ODGOVORNOSTI

Međutim, ona je, komentarišući ovaj najnoviji slučaj, svu odgovornost svalila na, kako je rekla, dugogodišnji nerad rukovodstva „Elektroprivrede Srbije”.

– Dogodio se ozbiljan problem, jer je izgoreo najbolji i najjači odlagač u „Кolubari”. Svaki dan smo u Vladi Srbije i svaki dan rešavamo kratkoročno probleme, ne zato što neko nije radio mesec dana, već zato što neko godinama nije na pravi način planirao, održavao, investirao, rukovodio… Havarije se nikada ne dešavaju tek tako, već su posledica nerada i nečinjenja – rekla je Mihajlovićeva, odbijajući da sebe uvrsti u red najodgovornijih za trenutno stanje u energetici.

Na pitanje Objektiva o ličnoj odgovornosti i eventualnoj smeni sa mesta ministra nije odgovorila.

PRIКRIVANJE NESPOSOBNOSTI

Кada je reč o namernom izazivanju havarija u energetskom sektoru, podsetimo da je Objektiv prvi pisao o tome kada su sredinom decembra pojedinci zaposleni u „Кolubari” sabotirali proces proizvodnje struje tako što su podvalili jalovinu umesto čistog uglja. Energetska kriza namerno je bila izazvana, protumačili su stručnjaci za naš list tadašnju situaciju u termoelektrani „Nikola Tesla” (TENT). Unutar mehanizma EPS, kako je istakao bivši obaveštajac Božidar Spasić, postoje određene struje ljudi koji smatraju da mogu da sabotiraju proces proizvodnje kako bi stekli političke poene ili jednostavno rade po nečijem nalogu. S druge strane, stručnjak za bezbednost Miroslav Bjegović naveo je da je cilj sabotaže da se prikaže nesposobnost i nestručnost rukovodećeg kadra, a samim tim i da se okrivi politička stranka koja ga je postavila.

Foto: Objektiv.rs

DA IMA OBRAZA…

Inače, varnice između Đukanovića i ministarke Mihajlović zaiskrile su i nedavno, povodom njene izjave da je v. d. direktora EPS Milorad Grčić sklonjen i da sa tog mesta odlazi zbog lične odgovornosti za sve što se dešavalo u TENT.

– Da ima obraza, kao što nema, prva bi podnela ostavku jer je najodgovornija za sve što se u TENT dogodilo. Sramno je i što Ana Brnabić nije predložila njenu smenu u Skupštini Srbije. Njana izjava je najogavnije licemerje – napisao je poslanik SNS na Tviteru.

Кolubara” gori, Zorana se selfira

Dok energetski sektor u Srbiji preživljava do sada najveću krizu, ministarka Mihajlović za to vreme ne propušta priliku da se na svakom koraku selfira i ispromoviše sebe „za sve pare”. Ona na svom Instagram profilu redovno postavlja fotografije iz svoje kancelarije i sa poslovnih sastanaka i putovanja, ali i slike iz svog stana, u društvu kućnog ljubimca, iz službenog automobila, sa medijskih gostovanja… Što bi se u narodu reklo, dok selo gori, Zorana se češlja!

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Ostale aktuelne priče pročitajte u sutrašnjem izdanju štampanog Objektiva

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (14)

  1. Dal je moguce da je ova spodoba jaca od drzave??? Ocigledno nesto nije dobro u vladi Srbije, previse izdajnika na delu, a narod u bedi dok se ona rabacuje parama, saljite je negde.

    Odgovori
  2. За Зорану важи .... Када ти Србија није у крштеници онда није ни у срцу! ... ПС.Ко су властодршци Србије? Босански срби и војвођани?

    Odgovori

Ostavite komentar