Ovo je DEDA Jelene Karleuše: Preživeo logor i Goli otok, preminuo je TRI godine pre njenog rođenja (FOTO)

Njen deda bio je kapetan vojske Kraljevine Jugoslavije, ali i strastveni šahista

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram/Karleusastar

Mnoge članove porodice pop zvezde Jelene Karleuše znamo, ali do sada nismo znali ko joj je bio deda, kome je pevačica sada posvetila stori na Instagramu.

Pevačica je zaintrigirala pratioce zanimljivom pričom da joj je deka, kojeg nikada nije imala prilike da upozna jer je umro tri godine pre njenog rođena, bio u nemačkom logoru, ali i na Golom otoku tokom vladavine Josipa Broza Tita.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs 

– Moj deda, Pavle Karleuša, 1938. godine kao kapetan vojske Kraljevine Jugoslavije. Proveo je tri godine u Nemačkom logoru iz kog je izašao živ sa samo 38 kilograma – napisala je JK, a zatim dodala:

– Malo posle završetka rata, komunistički režim ga je poslao na Goli otok gde je proveo 5 godina, nakon čega su ga pomilovali i on se vratio u Beograd. U svom svedočenju o mučenju koje je doživeo, za nemački koncentracioni logor, rekao je da je on u odnosu na Goli otok bio vazdušna banja. Umro je 1975. godine u 62. godini, tri godine pre nego što sam se ja rodila. Bio je poznat i po tome što je bio vrhunski šahista i igrao simultanke sa najvećim šahovskim velemajstorima tog vremena – piše u objavi.

Foto: Instagram printscreen/karleusastar

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar