Tajna koja se dugo čuvala: Supruga i islamska hrana sprečile jedan od najvećih transfera u istoriji!

"Frank, ostajemo u Minhenu"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: firo Sportphoto/poolfoto/AFP/Profimedia

Bilo je leto 2010. godine. Tada se jedan od najboljih igrača sveta spremao za zaokret u karijeri. Menadžerima je dao zeleno svetlo za realizaciju transfera.

Pregvori su trajali, dogovarani su poslednji detalji i čekala se samo zvanična potvrda. Ali “stari lisac” je izvukao asa iz rukava i stvari je okrenuo u svoju korist.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Frank Riberi je bio nezadovoljan svojim statusom u Bajernu. Problemi su nastali kada je na klupu stigao Luj Van Gal i bio je odlučio da napusti Bavarce.

Međutim, zašto je Francuz izgradio status žive legende i Bavarcima doneo veliki broj trofeja uključujući trostruku krunu iz 2013. godine, velike zasluge pripadaju Ulliju Henesu i njegovoj supruzi Susi.

– Kada se činilo da je Riberijevoj priči u Bajernu došao kraje 2010. godine jer su ga njegovi agenti prodali u Real, pozvali smo njega i njegovu suprugu na večeru – kazao je Henes.

– Susi je spremila specijalnu halal hranu za Riberijevu suprugu Vahibu. Bilo nam je predivno i oko ponoći Vahiba je konačno rekla: “Frank, ostajemo u Minhenu” – dodao je nekadašnji čelnik Bajerna.

Da je bio blizu transfera u Real priznao je i sam bivši reprezentativac “Trikolora”. Da je realizovan bio bi to sigurno jedan od najvećih transfera u istoriji fudbala.

Florentino Perez je tih godina stvarao nove Galaktikose. Igrali su Kristiano Ronaldo, Kaka, Benzema, Ćabi Alonso… Riberi je trabalo biti šlag na torti, ali se odlučio na ostanak u Bajernu.

Bonus video:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar