Isplivala najveća tajna iz Indijanapolisa 2002: Šćepanović otkrio sve o sukobu s Pešićem!

Iako se očekivalo, nije učestvovao na Mundobasketu 2002. godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Vlado Šćepanović je dao veliki intervju crnogorskim medijima, u kom je pričao o mnogim temama koje bi mogle da interesuju našu javnost.

Tom prilikom dotakao se i razloga nenastupanja u Indijanapolisu 2002. godine na Svetskom prvenstvu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Iako je prethodno bio deo tima koji je 2001. godine u Istanbulu postao šampion Evrope, godinu dana kasnije je njegovo ime izostalo sa spiska.

– EP je kruna moje košarkaške karijere. Prvenstvo i utakmica sa Turskom su zenit i najbolje godine u mojoj karijeri, što je rezultiralo takvom partijom u finalu. Jedna satisfakcija – jednostavno, od 12. godine ste predani gladijatorskom načinu života. Propustili ste mnogo toga i sve se skupi u jednu utakmicu, jedan momenat. To je ono što svi sanjamo. Da dođete u situaciju da ostvarite svoj cilj. Da krunišete rad i predanost ovom sportu. Nešto što čoveku ostaje do kraja života – rekao je Šćepanović.

Iako se očekivalo, potom nije učestvovao na Mundobasketu 2002. godine.

– Došlo je do jednog neslaganja na utakmici u pripremnom periodu. Ni ja nisam bio lagan za saradnju. Neko sam ko je pobednik i teško izlazi na kraj sa nepravdom. Osetio sam da postoji nepravda. Pešić je reagovao na trenerski način, ali ostali smo u sasvim dobrim odnosima. Posle toga smo se videli i pričali. Ostaje žal što nisam bio u Indijanapolisu, ali ostaje žal i za neosvojenom olimpijskom medaljom ili što nisam osvojio Evroligu.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Pešić se 2021. godine vratio na klupu Srbije.

– Kao što je dolazak Obradovića u Partizan napravio pozitvnu stvar, tako se od Pešića očekuje da svojim autoritetom napravi dobru stvar za Srbiju. Mislim da je dobar potez u ovom momentu. Ali nikad se ne zna. Ako nemate kvalitetne igrače u kvalifikacijama, onda je sve teško i ništa nije garancija. Ovakav sistem takmičenja ne dozvoljava da imate najbolje košarkaše u datom momentu. Tako da je i to jedno veliko pitanje i ne zavisi puno od trenerskog imena – poručio je Vlado Šćepanović.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar