Još STROŽIJE mere u Austriji: Produžava se lokdaun za nevakcinisane

Lokdaun je stavljen van snage samo 31. decembra i 1. januara, kako bi se omogućilo svim građanima da proslave Novu godinu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Austrijski parlament produžio je lokdaun za nevakcinisane, za još deset dana, do 10. januara.

Austrijski parlament ograničenje slobode kretanja može donositi samo na deset dana, pa je odluka o zaključavanju za nevakcinisane već drugi put produžena i nema nagoveštaja kada bi mogla biti prekinuta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Lokdaun je stavljen van snage samo 31. decembra i 1. januara, kako bi se omogućilo svim građanima da u privatnom okruženju, uz ograničen broj ljudi, do desetoro, proslave Novu godinu.

Međutim, već od 2. januara nevakcinisani mogu svoj dom napuštati samo ako idu u kupovinu svakodnevnih potrepština, na posao, kod lekara, ili radi šetnje, ali bez prisustva osoba iz drugih domaćinstava.

Novina u odluci koju je usvojio parlament je da od 3. januara prestaju da važe sertifikati o vakcinaciji lica koja su primila samo jednu dozu vakcine kompanije “Džonson i Džonson”.

Ministar zdravlja Volfgang Mikštajn ističe da su ove mere neophodne kako bi se sprečilo brzo širenje omikron soja i time preopterećenje zdravstvenog sistema i kritične infrastrukture.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar