Drama na suđenju za ubistvo u Belvilu, majka POTRESENA: “Jedva sam došla da vidim UBICE mog sina”

Iako je u toku štrajk advokata, na suđenju su se pojavili oni koji nisu u protestu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Danilo Krsa/Objektiv, Twitter

Prava drama odvijala se danas na suđenju za ubistvo Bojana Mirkovića (34) koji je ubijen 12. novembra 2020. godine u garaži naselja Belvil.

Na suđenju su svedočile, majka, sestra i devojka ubijenog Bojana, a njihovo svedočenje je bilo veoma emotivno.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Bojanova majka Stana je izjavila da joj je bilo jako teško da dođe i da bilo šta kaže. Izjavila je da joj je bilo teško da pogleda u oči ubicama i krvnicima koji su ubili njenog sina.

Ona je rekla da se njen sin nije bavio nikakvim mutnim poslovima i da je radio u firmi kod sestre. Isti iskaz dala je i Bojanova sestra Jelena i njegova devojka.

Tokom suđenja, optuženi Lazar Tejić je u jednom momentu ustao i rekao sudiji da mu dobacuju i da ga vređaju iz publike, te da to “vređa njegovo dostojanstvo”, pa zapretio da će “reagovati sledeći put ukoliko se tako nešto ponovi”.

Punomoćnici porodice ubijenog Bojana su dostavili sudu dokaz da je on 2012. godine samo jedno kratko vreme radio kao obezbeđenje u lokalu “Stara pesma” i naveli da su lažne tvrdnje optuženog Tejića da je Bojana upoznao u novembru 2019. godine.

– Time je dokazano da Lazar Tejić laže, pošto Bojan u to vreme više nije radio u lokalu “Stara pesma” i samim tim nije mogao ni da ga upozna. Samim tim padaju u vodu i Tejićeve tvrdnje da je glavni motiv ubistva to što ga je navodno Mirković terao da za njega prodaje kokain – navedeno je u dopisu punomoćnika porodice.

Na današnjem suđenju trebalo je da svedoče majka i devojka Lazara Tejića, ali su iskoristile zakonsku mogućnost da ne svedoče, jer su bliski srodnici. Odbrana optuženog Ivana Nikčevića ponudila je jemstvo od 35.000 evra da bi se on branio sa slobode, ali je to sud odbio.

Inače, Tejić je na ranijem suđenju priznao da je ubio Mirkovića, tvrdeći da ostali optuženi sa tim nemaju veze. Suđenje se nastavlja 22. februara, sledeće godine.

Iako je u toku štrajk advokata, na suđenju su se pojavili oni koji nisu u protestu.

Piše: D. Ćuruvija

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar