Posle devet dana na slobodi počinio je ZLOČIN: Zdravko dobio tri godine zatvora za četiri godine NASILJA

Imao je zabranu prilaska porodici, morao je da se iseli iz kuće i uhapšen je u fazi istrage jer se krio

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Sombornjuz, Facebook, Instagram

Protiv Zdravka Goranovića koji je juče ubio suprugu i dve ćerke u kući u Somboru, a zatim presudio i sebi, policijska uprava u tom gradu je u maju 2020. godine zbog nasilja prema supruzi Mirjani i ćerki podnela krivičnu prijavu, a nakon što ga je supruga prijavila za ovo delo, rečeno je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru.

Kako se navodi, on je njih zlostavljao od 2016. do 2020. godine. Na predlog tužilaštva njemu je određen pritvor još u toku istrage jer se krio pa je postojala opasnost od bekstva, zabranjeno mu je da prilazi porodici i naređeno da se iseli iz kuće. Uhapšen je 30. jula ove godine, a 20. decembra umesto da mu se na predlog tužilaštava produži pritvor, sud mu je ukinuo pritvor na šta se tužilaštvo žalilo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Posle tačno devet dana, on je počinio zločin.

– Osnovno javno tužilaštvo u Somboru je protiv Zdravka Goranovića, nakon sprovedenog istražnog postupka, podiglo optužnicu zbog opravdane sumnje da je učinio krivično delo nasilje u porodici iz člana 194 stav 3 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika, a prema svojoj bivšoj supruzi i ćerki. Optužnicom se okrivljeni teretio za radnje koje su preduzete u periodu od 2016-2020 godine.

– Krivična prijava protiv imenovanog je podneta ovom organu od strane Policijske uprave u Somboru, nakon što je bivša supruga, oštećena, prijavila događaj u maju mesecu 2020. godine. Ova krivična prijava je prva i jedina krivična prijava podneta protiv Zdravka Goranovića zbog krivičnog dela nasilje u porodici iz člana 194 Krivičnog zakonika – kažu u tužilaštvu.

Kako navode, povodom podnete krivične prijave Goranoviću su bile izrečene hitne mere u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici i na predlog tužilaštva su produžene rešenjem suda.

– Istovremeno je tužilaštvo Osnovnom sudu u Somboru, u vanparničnom postupku, podnelo tužbu za izricanje mera zaštite od nasilja u porodici i doneta je presuda kojom je Zdravku Goranoviću zabranjeno da uznemirava suprugu i decu, a naloženo je i iseljenje iz porodične kuće – kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu za naš portal.

Na predlog tužilaštva određen je pritvor prema okrivljenom Zdravku Goranoviću, još u fazi istrage, a s obzirom da se nije moglo obezbediti njegovo prisustvo u postupku koji je vođen, jer se krio i postojala je opasnost od bekstva.

– Dana 30. jula 2021. godine je lišen slobode i od tada se efektivno nalazio u pritvoru po prethodno stavljenom predlogu tužilaštva. Optužnica protiv njega je tada već bila podignuta i potvrđena od strane Osnovnog suda u Somboru.

Na ročištu za glavni pretres koje je održano 20.12.2021. godine, kada je i okončan postupak pred sudom, tužilaštvo je predložilo da se prema okrivljenom produži pritvor.

– Okrivljeni je oglašen krivim po optužbi i nepravnosnažno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju 3 godine i 3 meseca, a pritvor nije produžen, već je ukinut. Po prijemu odluke o ukidanju pritvora tužilaštvo je odmah izjavilo žalbu – kažu u tužilaštvu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar