Zbog ovih 14 bolesnih TikTok izazova gubi se vera u čovečanstvo: Nisu samo GLUPI već su i opasni (VIDEO)

Najozloglašenije i najopasnije egzibicije od kojih su se neke završile fatalno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen TikTok

Mnogi se posle nekoliko minuta provedenih na TikToku zapitaju da li je čovečanstvo konačno dotaklo dno dna ili možemo još dublje da tonemo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ova društvena mreža za kratke, duhovite klipove, u zadnje vreme postala je riznica bizarnih, glupih ili jako opasnih izazova kakvi su se ranije obično nalazili po mračnim kutcima interneta.

Neke od najozloglašenijih “egzibicija” završavale su se u bolnici ili fatalno, a neki učesnici će do kraja života patiti od njihovih posledica.

1. Devojka koja je zalepila kosu

Ovo možda nije izazov samo po sebi. Međutim, Tesika Braun iz Luizijane u SAD je zacementirala svoje mesto među “slavnima”  po TikTok gluposti nakon što je namazala kosu tzv. “Gorila lepkom” morala da je hirurški ukloni tokom četvoročasovnog zahvata.

Ova ludost joj je, osim podsmeha, donela 20.000 dolara donacija, stotine besplatnih proizvoda za kosu, pa čak i ličnog agenta sa punim radnim vremenom.

2.”Uradi sam” vampirski očnjaci

Lepak je bio glavni rekvizit i kod izazova sa vampirskim očnjacima. Za Noć veštica ove godine mnogi su mislili da je pametno da super lepkom zalepe veštačke zube, ali nisu razmišljali kako će da ih uklone

Hešteg #VampireFangs, prikupio je više miliona pregleda, a prikazuju razne “genijalce” kako turijaju i pokušavaju da odlepe “implante” iz kućne radinosti.

3. Turpijanje zuba

Kada smo kod usta, tu je i izazov turpijanja zuba u kojem kozmetičari amateri grubo prepravljaju svoj nejednak osmeh.

To je bio pokušaj da sami urade zahvat preoblikovanja zuba koji uključuje uklanjanje gleđi, i koji stomatolozi s razlogom papreno naplaćuju.

Zubari su reagovali na ovo ludost upozoravajući ljude da sebi nanose nepopravljivu štetu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TheBentist (@thebentistofficial)

4. Izazov sa voskom za lice

Puna depilacija lica vrućim voskom je postala popularna na snimcima koji se kozmetikom i prikupljaju milione klikova.

Procedura uključuje “prženje” lica pacijenta uključujući i oči, zelenim voskom koji se izliva u kalup. Čak imaju i nastavke natopljene voskom zaglavljene u nos kako bi izvukli dlačice. Kada se osuši, vosak se uklanja kao maska.

Dermatolozi nazivaju ovaj proces traumatičnim za kožu, posebno za osetljiva područja oko očiju.

5. Krema za erekciju na usne

TikTok kozmetičari našli su način da uvek imaju pune usne pred kamerom i to uz pomoć kreme za erekciju. Jedan influenser se posebno istakao, napravivši balone od usana, ali je morao da odustane jer su ga pekla usta.

Lekari kažu da ovo može biti opasno i dovesti do bolova, otoka, plikova, pa čak i srčanih problema.

@jerrybmaldonado

If you know what movie I’m talking about please tell me because I want to watch it again #beauty #lips

♬ original sound – Jerry Mal

6. Izazov sa ​klipom kukuruza

U pokušaju da dodatno unište usta, ako prethodne ideje nisu bile dovoljne, neki tiktokeri dosetili su se da “olakšaju” jedenje klipa kukuruza tako što će ga prikačiti za burgiju i okrunuti ga zubima dok se okreće na bušilici

Ovaj “podvig” privukao je međunarodnu pažnju nakon što je reper Džejson Derulo slomio zub dok je izvodio trik.

7. Izazov sa žitaricama

Posebno gadan izazov podrazumeva da neko sipa mleko i musli ili druge žitarice za doručak u usta druge osobe koja leži, a onda kašikom jede iz njih kao iz činije

Naravno, kada se osoba koja leži zagrcne, “doručak” se razleti na sve strane. Ali, pored nereda, ovaj izazov može dovesti i do gušenja, ako osoba koja glumi činiju udahne njen sadržaj.

8. Izazov razbijanja lobanja

Ovaj trend, čije ime govori sve, dolazi iz Venecuele gde ga zovu „rompcraneos“. Najviralniji snimak prikazuje tri “prijatelja” kako skaču jedan pored drugog dok dvojica sa strane ne pokose noge onog u sredini nakon čega on pada na leđa i udara glavom o pod.

Opasna zabava raširila se širom sveta i dovela do povreda gde god su je isprobali. Posle jednog incidenta na Floridi umešala se i policija, optuživši dvojicu srednjoškolaca za maltretiranje

Lekari su naravno osudili ovu sumanutu ideju zbog mogućnosti da izazove ozbiljne i po život opasne povrede od preloma lobanje do paralize i smrti.

9. Novčić izazov

Još jedan šokantni izazov uključuje stavljanje novčića iza delimično utaknutog punjača za telefon, tako da dodiruje metal koji viri iz šukoa.

Novčić može da uzrokuje varnice i ošteti eektroinstalacije, a u nekim slučajevima dolazi i do požara.

Za sada niko nije ovređen ali je jedan učenik priveden zbog izazivanja požara u školi u SAD.

10. Benadril izazov

Opasni izazov koji podrazumeva uzimanje leka Benadril, antihistamina koji olakšava aimptome alergija, izazvao je smrt jedne devojčice (15) u SAD.

Ideja je da se uzme prekomerna doza ovog leka da bi izazovali halucinacije i snimali svoju reakciju.

11. Nesvestica izazov 

Jedan od najluđih i najopasnijih izazova doveo je do smrti devojčice (10) u Italiji kada je pokušala da se onesvesti.

Cilj ove sumanute igre je izgubiti svest na nekoliko sekundi zaustavljanjem protoka krvi u mozak. Dete je poginulo tako što je vezalo kaiš oko vrata, a lekari su mogli samo da konstatuju moždanu smrt.

12. Čupanje skalpa

Jedan od izazova koji izgledaju bezazleno, ali mogu izazvati povrede je izazov čupanja kose (scalp popping), gde korisnici oštro povuku pramen sopstvene kose, dok skalp ne “krcne”

Dok su mnogi ovo izveli bez štetnih efekata, medicinski stručnjaci i dalje upozoravaju da bi štos mogao dovesti do povrede. Naime, na taj način se rizikuje kidanje tkiva i gubitak kose.

13. Izazov suve kašike

Trend koji prkosi smrti podstiče učesnike da progutaju punu kašiku nerastvorenog energetskog praha koji se koristi kao suplement. Striptizeta i zvezda sajta za odrasle “OnlyFans” Britni Portiljo je na ovaj način doživela srčani udar.

Zbog njenih godina i profesije, lekari hitne pomoći su u početku pretpostavili da ona samo ima napad anksioznosti, ali je kasnije otkriveno da je konzumacija suplementa dovela do srčanog udara.

14. Izazov jedenja smrznutog meda

Izazov sa hranom na TikTok-u nije ništa pametniji od prethodnih. Korisnici koji su se pridružili #FrozenHoneiChallenge-u, završili su na WC šolji sa jakom dijarejom.

Viralni video koji je lansirao trend ima skoro 700 miliona pregleda. Potrebno je napuniti flaše vode medom i zamrznuti pre konzumacije.

Mnogi koji su probali ovaj “sladoled” odmah su osetili posledice i potrčali ka toaletu, a nekima je bilo muka zbog preterano slatke poslastice.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, nypost.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar