Milanov tricikl osvaja svet: Napravljen u Čačku, a debituje u Dubaiju (FOTO)

Sjajan projekat za urbane sredine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RINA

Da je za blistav um samo nebo granica dokazuje i Čačanin Milan Gojković. Ovaj inovator konstruisao je i trenutno usavršava prevozno sredstvo, koje bi u budućnosti mogli da voze i šeici u Dubaiju.

Vozilo na tri točka predstavlja idealno rešenje za gradove s uskim ulicama i tamo gde ima manjka parking prostora.

– Pokreće se pomoću pedala, ali je takođe uključen pogon na struju i solarni panel koji se dopunjuje tokom sunčanog dana, što je idealno za zemlje bogate sunčevom energijom, poput UAE. Namenjen je za dva putnika i ima prtljažnik. Poseduje svetlosne signale kao automobil, pa čak i radio. Po našim zakonima registruje se kao tricikl i dostiže brzinu 25 km/h – kazao je Milan Gojković za RINU.

Foto: RINA

Jako je praktičan

On naglašava da je vozilo idealno za mediteranske sredine i turističke gradove. Preveze vas od tačke “A” do tačke “B”, uz malu potrošnju i lako održavanje.

– Ne razmišljate o prostoru za parking i drugim stvarima. Jako je praktičan i nije štetan po okolinu kao automobili. Potpuno je ekološki napravljen, dok se spoljašni izgled može prilagoditi kupcu – objasnio je konstruktor.

Srpsko savremeno vozilo biće predstavljeno naredne godine u Dubaiju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ovaj projekat smo radili sami, u našoj radionici. Svi delovi kupljeni su u Srbiji i nadam se da ćemo imati uspeha na promociji. Već imamo zainteresovanih klijenata koji su iskazali razumevanje da radimo na usavršavanju produkta – dodao je Gojković.

Čačanski inovatori sigurni su da će ovakva ekološka vozila “krstariti” inostranim ulicama, a ostaje nepoznanica kako će se zvati, pa su tvorci krenuli u potragu za kumom.


BONUS VIDEO:



Izvor: RINA

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar