Vučić o energetskoj situaciji: Krizu niko nije osetio, niti će je osetiti u Srbiji

Nama su uključeni svi kapaciteti, sve funkcioniše kako treba, rekao je predsednik

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tamara Trajković/Objektiv.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održava godišnju konferenciju za medije na kojoj predstavlja planove razvoja Srbije za 2022. godinu i nove investicione i razvojne projekte.

Predsednik je tom prilikom rekao da je Srbija zemlja u usponu, ali da situacija svakako nije laka, kao što nije u celoj Evropi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Kada ste prvi u Evropi u dve godine po stopi rasta u vreme korone, to govori nešto o našoj zemlji, našim građanima, a i malo o onima koji su vodili zemlju. Ljudi nisu osetili nikakvu krizu, niti će je osetiti. Niko u Srbiji nikakvu krizu nije osetio, brinem o prvoj polovini februara, ali ne zbog toga što nismo spremni, jer su svi uključeni, svih deset blokova su uključeni i funkcionišu, kada god imamo problem samo u jednom bloku, odmah se to gleda kataklizmično, onda se to prevaziđe za 10 sati, ad a  vi ništa ne osetite. Hoću da se zahvalim rudarima, onima koji kopaju ugalj, koji u teškim uslovima isporučuju ugalj, da naš narod ne oseti ništa. Što se gasa tiče, od januara nama pod istim uslovima se nastavlja cena, s tim što plaćamo dodatne količine gasa koje uzimamo – istakao je Vučić.

– Nama su uključeni svi kapaciteti, svih 10 blokova, i svih deset funkcionišu, i pogledajte kako je to zanimljivo, kad god imamo neki problem kao što je požar u sušari, mi to odmah prevaziđemo i idemo dalje. Hoću da se zahvalim rudarima i svim zaposlenima u energetskom sistemu koji u teškim uslovima obezbeđuju struju za sve građane – istakao je predsednik.

– Postaviću pitanje Međunarodnoj zajednici, s obzirom na Kurtijevu izjavu da neće dozvoliti referendum na KiM, šta će uraditi ta zajednica ukoliko Srbi na Kosovu kažu da neće učestvovati na njihovim izborima? Šta će, da ih uteruju tenkovima na biračka mesta. Doduše, tenkove nemaju, kako će da ih nateraju? Šta bi onda bilo?

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar