Rusi ovo neće dozvoliti: Berlin domaćin OI 2036, a Nemci obeležavaju vek od “Hitlerovih igara”!?

Mnogi će se sigurno uslagasiti za ruskim predstavnicima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Paul Zinken / AFP / Profimedia, DPA / AFP / Profimedia

Još uvek nije došlo do raspisivanja kandidature za Olimpijske igre 2036. godine, ali su procurile pojedine informacije o mogućim domaćinima.

Svakako jedno od najzuvčnijih imena jeste Berlin, ali mnogi nisu srećni da prestonica Nemačke bude domaćin ovih Igara.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Razlog je činjenica da će ukoliko do toga dođe na neki način biti obeležene jedne od najkontroverznijih Igara u istoriji olimpijskog sporta.

Te 2036. godine će biti tačno sto godina od održavanja Olimpijskih igara u Berlinu 1936. godine, koje se popularno u negativnom kontekstu nazivaju “nacističke Igre” ili “Hitlerove igre”.

Na ovu informaciju je momentalno odgvorila Rusija.

Moramo se takmičiti za domaćinstvo Igara 2036, cela zemlja mora imenovati dostojnog kandidata – izjavio je u utorak zamenik ruskog premijera Dmitrij Černišenko.

Pored Rusije i Nemačke, kandidaturu za OI 2036. godine najavili su Istanbul, Džakarta, Odesa, indijski Ahmedabad, Kaosijung iz Kineskog Tajpeha, Peking i još 11 gradova u Kini.

Između ostalog potencijalno postoji mogućnost da bude nekoliko udruženih gradova tipa: Firenca-Bolonja, London-Birmingem-Liverpul-Mančester, Hongkong-Makau-Guandong, šest gradova Kanade (Montreal, Toronto, Otava, Vankuver, Vktorija, Kvebek siti), četiri najveća grada Meksika (Meksiko siti, Gvadalahara, Tihuana i Monterej)…

BONUS VIDEO:

Provokativan potez Hrvatice: Jurila Novaka, izazvala skandal, a sada je ponovo u centru pažnje! (FOTO)Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar