OBJEKTIV INTERVJU – Dušan Tadić: Vlahović i ja imamo silno ime, od Deda Mraza želim Mundijal sa Srbijom!

"Idemo dalje, pa ćemo videti šta će da bude", sa osmehom na licu istakao je Dušan Tadić u stilu svog selektora Dragana Stojkovića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Filip Plavčić

Fudbal je tako lepa i jednostavna igra kad je igraju majstori.

U režiji Dušana Tadića, najvažnija sporedna stvar na svetu postaje umetnost!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Čak i najprobirljiviji fudbalski sladokusci mogu da se slože u jednom – vedeta Ajaksa ima magiju u nogama, čaroliju koja publiku uvek natera na aplauz.

Potez, gol, asistencija, stoji u ličnoj karti kapitena reprezentacije Srbije. To je prepoznao i naš nacionalni fudbalski savez i nedavno mu dodelio treću Zlatnu loptu, što ga po mnogima čini najboljim srpskim igračem u 21. veku. U novogodišnjem intervjuu za Objektiv, Tadić otkriva koja mu je od ove tri nagrade najdraža.

– Pa možda su mi najdraže ove dve u godinama u kojima smo se plasirali na Svetsko prvenstvo. Krunisane su timskim uspehom i zato su posebne. Individualna priznanja su lepa, ali kad se pečatiraju timskim, to je najbitnije.

Osvajanjem treće Zlatne lopte prestigli ste Nemanju Vidića, Nemanju Matića i Branislava Ivanovića na večnoj listi, bar kad je ova nagrada u pitanju. Da li se osećate kao najbolji srpski igrač u 21. veku?

– Ne razmišljam uopšte o tome, ne osećam se kao da sam baš ja najbolji. Želim samo da svim ljudima koji gledaju fudbal pružim zadovoljstvo i sreću i da se trudim i težim da budem još bolji, i za svoju ekipu i sve druge. Tako da idemo dalje, pa ćemo videti šta će da bude.

Puno je igrača koji se pojave i na trenutak zablistaju, a zatim nestanu sa fudbalske mape. Kako uspevate da stalno budete na vrhu?

– Od kada sam počeo da igram, konstantno trajem i to je bitna reč. Moraš da se ponavljaš. Svaki trening i utakmica su novi momenat za dokazivanje, momenat da pokažeš da si dobar kao igrač i da konstantno napreduješ i radiš na sebi. To tako mora.

Foto: Pedja Milosavljevic

Nova godina nameće pitanje – šta biste napisali u pismu Deda Mrazu?

– Napisao bih mu da želim da osvojim Ligu šampiona sa Ajaksom, naravno, i titulu, i Kup, i Svetsko prvenstvo sa Srbijom. Skromno, to je neki redosled.

Foto: Starsport.rs ©

Kada biste mogli da birate, da li biste izabrali da kao kapiten Ajaksa podignete pehar Lige šampiona ili da sa Srbijom osvojite Svetsko prvenstvo?

– Uh, teško pitanje, to je kao da biraš između oca i majke. Sa jedne strane klub za koji navijam od detinjstva, sa druge strane reprezentacija, tvoja zemlja… Stvarno je nezahvalno bilo šta reći.

Uz Vlahovića ste u potpunosti obeležili 2021. godinu! Oborili ste rekord Lea Mesija od 37 asistencija u jednoj godini, dok je Vlahović postigao 33 pogotka i na taj način izjednačio rekord Kristijana Ronalda u Seriji A. Kakav je osećaj kada dva Dušana zasene Lea i Kristijana?

– Osećaj kada se zasene Mesi i Ronaldo je odličan, Vlahović i ja imamo tako lepo i silno ime i veoma mi je drago zbog toga!

Foto: Srdjan Stevanovic Starsportphoto ©

Srbija je najveći uspeh u 2021. godini ostvarila usred Lisabona. Prvo ste uz malo sreće postigli pogodak za 1:1, a onda poslali hirurški preciznu loptu na glavu Mitroviću za muk na stadionu La Luž i radost cele nacije. U selekciji Portugalije igra vaš bivši saigrač Žoze Fonte, jeste li se čuli s njim?

– Čuo sam se s Fonteom, jako smo dobri drugari. Čestitao mi je, rekao svaka čast, ja sam mu takođe poželeo da se preko baraža domognu Svetskog prvenstva. Tako da, eto, nadam se da će uspeti.

Ovu, i mnoge druge zanimljive priče, možete pronaći u novogodišnjem broju štampanog izdanja Objektiva.

Piše: Žarko Sokić

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar