Stoltenberg predložio sastanak Rusije i NATO: Stigao ODGOVOR iz Moskve

Model i format sastanka, kao i sastav ruske delegacije se razmatraju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Rusija je dobila predlog NATO da se sazove sastanak između te zemlje i Severnoatlanske alijanse 12. januara, a zvanična Moskva taj predlog trenutno razmatra, izjavio je portparol ruskog ministarstva za agenciju TAS S.

– Dobili smo ovaj predlog i na razmatranju je – izjavio je portparol.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pres služba NATO je za TAS S danas navela da je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izašao sa incijativom da sazove sastanak između Rusije i NATO 12. januara, kada će Brisel biti domaćin sednice Vojnog odbora NATO.

Prema zameniku ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandru Grušku, model i format sastanka, kao i sastav ruske delegacije se razmatraju.

Gruško je istakao da je, pošto je reč o pitanjima vojne bezbednosti, od suštinske važnosti da na sastanku Saveta NATO-Rusija učestvuju visoki vojni zvaničnici.

Tenzije između Rusije i NATO porasle su zbog situacije u Ukrajini. NATO i SAD optužuju Rusiju da gomila trupe na granici sa tom zemljom i da priprema invaziju, dok Moskva ističe da bi dalje širenje Alijanse ugrozilo njenu bezbednost i traži bezbednosne garancije od SAD i NATO.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar