Putin pokazao zube SAD i NATO oko stuacije u Ukrajini: “Nemamo gde više da se povučemo” (VIDEO)

Putin je rekao da je Amerika kriva za napetost u Evropi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Moskva je maksimalno zabrinuta zbog toga što je u toku raspoređivanje elemenata američke protivraketne odbrane u blizini ruskih granica i ima puno pravo na vojnotehnički odgovor, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

On je rekao da jačanje vojnih grupacija SAD i NATO na granciama Rusije, kao i organizovanje većih vojnih vežbi predstavljaju ozbiljan izvor zabrinutosti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ono što SAD rade u Ukrajini je pred našim vratima. I moraju da shvate da mi jednostavno nemamo kuda više da se povučemo. Pod njihovim okriljem oni će naoružavati i gurati ekstremiste iz susedne države protiv Rusije. Recimo na Krim. Oni misle da ćemo mi tu situaciju samo posmatrati – rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, Amerika je vodila antirusku politiku u euforiji od tzv. pobede u Hladnom ratu.

– Zbog loše, neistinite procene situacije u tom trenutku i nepravilne analize mogućih scenarija razvoja situacije. Eto zbog toga, drugih razloga jednostavno nema – ocenio je Putin.

Osvrnuo se i na događaje iz devedesetih godina, upitavši šta je Zapadu trebalo da podržava separatizam na severnom Kavkazu.

– Zašto je bilo potrebno podržavati separatizam na severnom Kavkazu? I to uz terorističke organizacije? Očigledno su teroriste podržavali. Zbog čega? Zbog čega je bilo potrebno proširenje NATO i izlaziti iz sporazuma o protivraketnoj odbrani – upitao je Putin.

Kako je dodao, Rusiji su dozlogrdile manipulacije Zapada pod plaštom principa međunarodnog prava.

Podsetimo, Rusija je 17. decembra objavila nacrte sporazuma sa Sjedinjenim Američkim Državama i NATO-om koji, između ostalog, uključuju odredbe o uzajamnim garancijama bezbednosti u Evropi, o nerazmeštanju raketa srednjeg i kratkog dometa u uzajamnom dometu i o odbijanju daljeg širenja NATO-a na istok, uključujući i za račun bivših republika SSSR-a.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar