Rastu TENZIJE! Rusija tvrdi da američki plaćenici pripremaju HAOS sa hemijskim oružjem u Ukrajini

Moskva veruje da u regionu radi više od 120 zaposlenih u američkim privatnim kompanijama, koje sarađuju sa ukrajinskim specijalnim snagama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,foto: Shutterstock

Američke privatne vojne kompanije (PMC) pripremaju provokaciju upotrebom hemijskog oružja u nemirnoj i napetoj oblasti istočne Ukrajine, izjavio je u utorak ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Moskva veruje da u regionu radi više od 120 zaposlenih u američkim privatnim kompanijama, koje sarađuju sa ukrajinskim specijalnim snagama.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kontejneri sa ”neidentifikovanim hemijskim komponentama” dopremljeni su u gradove Avdejevka i Krasni Liman u Donbasu kako bi se organizovale provokacije, rekao je Šojgu na sednici odbora Ministarstva odbrane u utorak, kojoj je prisustvovao predsednik Vladimir Putin, prenosi RT.

Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Početkom meseca, šef diplomatije Ukrajine ocenio je da bi, u slučaju da Rusija pokrene invaziju na njegovu zemlju, mnogo Rusa poginulo, dok je šef oružanih snaga Britanije upozorio da bi invazija bila sukob kakav nije viđen u Evropi od Drugog svetskog rata.

BONUS VIDEO



Izvor: Sputnjik

Komentari (1)

Ostavite komentar