Nastavljena TALAČKA KRIZA u Parizu: Otmičar oslobodio jednu ženu, policija se sprema za akciju (VIDEO)

Iz policijske prefekture je potvrđeno da se ovaj slučaj ne smatra terorističkim napadom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Twitter/Printscreen

U dvanaestom pariskom okrugu jedan muškarac sa istorijom psihijatrijskih poremećaja, naoružan mačetama, uzeo je danas dve žene kao taoce, saopšteno je iz pariske policije. U međuvremenu, jednu od njih je pustio.

Iz policijske prefekture je potvrđeno da se ovaj slučaj ne smatra terorističkim napadom, kao i da se otmičar sa dve žene večeras zatvorio u apoteci u ulici Aligr i da je spustio zaštitnu metalnu rešetku.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Otmičar je navodno zahtevao da mu se obezbedi kontakt sa ministrom pravde Francuske Erikom Dipon-Moretijem i zvaničnim policijskim pregovaračima, prenose francuski mediji.

– Ministar je dao do znanja zvaničnim pregovaračima da im stoji na raspolaganju – saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Francuski mediji su preneli da otmičar ima 56 godina i da živi u jednoj kući u 11. pariskom okrugu u blizini Bulevara Volter, kao i da drži dve žene zatočene u apoteci nedaleko od trga Bastilja gde je i sedište pariske interventne policijske brigade.

Ovaj čovek sa psihijatrijskom dijagnozom je od ranije poznat policiji, ali se ne smatra opasnim, navode mediji.

– Zabrinuti smo da je prekinuo da uzima svoju redovnu medicinsku terapiju, ali vreme je na našoj strani. On sada razgovara sa pregovaračem, a ako pregovori ne budu uspeli, krenućemo u juriš – rečeno je iz policijskih izvora.

BONUS VIDEO:



Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar