“Takvo ponašanje je skoro SATANSKO”: Papa Franja OSUDIO nasilje nad ženama

Rekao je i da žene koje su pretučene i zlostavljane nisu izgubile svoje dostojanstvo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/ GODONG / BSIP / BSIP / Profimedia

Papa Franja osudio je danas nasilje nad ženama i ocenio da se muškarci koji vrše takvo nasilje bave nečim što je “skoro satansko”.

Papa je, tokom razgovora sa tri žene i jednim muškarcem za italijansku mrežu TG5, rekao da je “veoma visok” broj žena koja su pretučene i zlostavljane u svojim domovima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Problem je što je, za mene, to skoro satansko jer se iskorišćava osoba koja ne može da se brani, koja može samo da pokuša da zaustavi udarac. To je ponižavajuće. Veoma ponižavajuće -, rekao je papa odgovarajući na pitanje jedne žene, žrtve porodičnog nasilja, prenosi Rojters.

Papa je rekao da žene koje su pretučene i zlostavljane nisu izgubile svoje dostojanstvo.

– Vidim dostojanstvo u tebi jer da nemaš dostojanstva, ne bi bila ovde -, rekao je papa obraćajući se ženi koja je bila žrtva porodičnog nasilja.

Papa je tokom razgovora slušao i beskućnicu kako priča o životu na ulici i muškarcu koji pokušava da stane na noge nakon 25 godina provedenih u zatvoru, prenosi Rojters.

Od počteka pandemije pre skoro dve godine, papa Franja je nekoliko puta govorio protiv nasilja u porodici, koje se povećalo u mnogim zemljama otkako su uvedene restriktivne mere zaključavanja.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar