Devojčica je UMRLA jer lekari nisu VEROVALI roditeljima: Ubica je neprijatelj kog SVI imamo u kući (FOTO)

Ona imala je tek 14 meseci kada je preminula

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Facebook

Devojčici iz Australije koja je umrla nakon gutanja baterije je par nedelja pre smrti odbijen rendgen uprkos strašnim simptomima, koji su uključivali ugruške i povraćanje krvi, tvrde njeni roditelji.

– Znala sam da nam neće verovati. Svaki put smo došli s dokazima i svaki put su ih zanemarili – izjavila je Alison Ris za The Herald Sun.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Izabela imala je tek 14 meseci kada je umrla 4. februara 2015., a u istrazi se saznalo da ju je majka Alison odvela u bolnicu Melburn Sašajn tri puta u samo dve nedelje ako bi proverili je li nešto zapelo u njezinom probavnom traktu.

Na sudu je izjavila da su doktori, uprkos simptomima koji su uključivali pocrnelu stolicu, rekli da će beba, šta god da je u pitanju, uskoro prevariti i da će normalno iz nje izaći.

Izabelin otac, Robert Ris, na sudu je svedočio da je 16. juna 2015., kad su prvi put otišli u bolnicu s Belom, napomenuo doktorima da je vidio svoje dete kako se igra s baterijama.

Tokom prvog dana istrage nakon bebine smrti, njena majka je izjavila da je svaki put kad su otišli u bolnicu znala da ju doktori neće slušati i da će ih poslati doma.

Porodica je takođe izjavila da im je žao što nisu više znali o posledicama gutanja baterije za dete.

Nakon smrti Izabele roditelji su pokrenuli istragu o baterijama, a kažu da im nije cilj okriviti nekoga za smrt njihovog deteta, već edukovati ljude o tome koliko su opasne za decu.

Gđa. Ris je izjavila da je iz bolnice dobila informaciju da su već promenili postupak trijaže i pregleda. Trijaža je proces određivanja prioriteta lečenja bolesnika, koji se bazira na težini njihova medicinskog stanja. Cilj trijaže je identifikovati bolesnike sa životno ugrožavajućim stanjima pa im osigurati pravovremenu medicinsku pomoć.

Ali, dodala je da su joj takođe rekli da nije bolnička praksa slati na rendgen dete, osim ako postoje snažni dokazi da se radi o nečemu što može ugroziti njegov život.

Ris je odbacila optužbe advokata Arušana Pilaja, zastupnika bolnice, koji je tvrdio da je istraživala koji su simptomi kada beba proguta bateriju pre nego što je dala izjavu policiji. U saopštenju za Daily Mail Australia, bolnica Vestern Helt je izjavila da neće komentisati događaje vezane za smrt Izabele Ris dok je istraga u toku, tj. dok se ne objave nalazi patologa.

– Sve bismo dali da dobijemo još jednu priliku čuti tvoj glas, osetiti tvoj poljubac i videti te kako rasteš. Naša srca su slomljena. Volimo te Bela – napisali su žalosni roditelji u svojoj objavi na društvenoj mreži.

BONUS VIDEO:



Izvor: 24sata.hr

Komentari (5)

  1. Lekari umju da budu jako tvrdoglavi i da omalovažavaju pacijente. 600 godina su puštali krv neprimećujući da nešto nije u redu. Ismevali su pacijente koji su tražili antibiotike za gorušicu i čir, da bi na kraju ispalo da je to bakterijska bolest. Sada se bore protiv antibiotika... Dovoljno je da jedan bude uobraženi duduk i svi u ustanovi slede taj model pknašanja. Zato su potrebne definisane procedure. Da su ih imali, ovo se ne bi desilo.

    Odgovori

Ostavite komentar