Zaveo je preko HILJADU žena, a samo JEDNOJ je rekao DA: Buran ljubavni život čuvenog “Lorensa od Arabije”

Navodno je imao isti broj partnerki kao Don Žuan

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia

Slavni glumac koji je svetu dočao nezaboravnog “Lorensa od Arabije” imao je vrlo buran ljubavni i seksualni život, a navodno je imao isti broj partnerki kao Don Žuan. Međutim, u jednom periodu zakleo se na vernost.

Irski glumac Piter O’Tul ostavio je trag i u teatru i na televiziji, ali će za starije generacije on zauvek ostati Lorens od Arabije, zahvaljujući istoimenom filmu iz 1962. godine, u kom je igrao glavnu ulogu. Mlađima je možda poznatiji kao Prijam u “Troji”, a u svakom slučaju on je jedno od najvećih imena u istoriji filma. Zabeležio je desetine uloga u ostvarenjima američke i britanske produkcije, a poslednji film u kom je igrao bio je Diamond Cartel, koji je ugledao svetlo dana 2015. gdine, dve godine posle O’Tulove smrti, piše Glossy.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Čuveni glumac poznat je i kao jedan od najvećih zavodnika u istoriji, koji je partnerke menjao često, a nije poznato da mu je bilo koja rekla “ne”. U knjizi “Piter O’Tul: Pakleno sečivo, seksualni odmetnik, irski buntovnik” autori Darvin Porter i Danfort Prins podelili su detalje o njegovoj, kako su britanski mediji pisali, “XXX biografiji” koji su bili manje poznati. Naime, kako se u njoj tvrdi, glumac je bio s 1.033 žene, što je isto koliko se pripisuje legendarnom Don Žuanu.

On je u odnose počeo da se upušta vrlo rano ― još kao dečak. Nevinost je izgubio kao trinaestogodišnjak, i to sa striptizetom i udovicom iz Španije koja je bila u pedesetim godinama i koja ga je navodno pet meseci “podučavala” veštinama. Međutim, kada ga je ona pitala da u svoj odnos uključe i jednog njenog klijenta koji bi platio za to, O’Tul je odbio i prekinuo ovu “vezu”. Potom je počeo da menja partnerke i, reklo bi se, dugo nije stao.

Dok je snimao “Lorensa od Arabije”, pri kraju snimanja je posle jedne žurke završio u krevetu modne ikone Ejpril Ešli, za koju se kasnije otkrilo da je transrodna osoba.

Foto: Profimedia

Ona je kasnije pričala kako je glumcu priznala da nije rođena kao žena, što njemu nije bilo važno: zanimalo ga je samo šta Ejpril u trenutku kad je s njim.

Kada je stekao svetsku slavu ulogom Lorensa od Arabije, žene su se otimale za njegovu pažnju i naklonost, a on ih nije odbijao, pa je spavao sa stotinama njih. U jednom momentu je navodno stupio u vezu s princezom Margaret, sestrom engleske kraljice Elizabete II!

Oni su, kako tvrde glumčevi biografi, zajedno bili osam godina s prekidima, u periodu nakon što se princeza razvela od Lorda Snoudena.

Ljubio je neke od najvećih lepotica u istoriji filma, pa mu tako nije odolela ni Odri Hepbern, s kojom je sarađivao na snimanju filma “Kako ukrasti milion” 1965. godine. Par se upoznao dok je Odri bila udata za Mela Ferera, a bili su zajedno sve vreme dok je trajalo snimanje. Glumica je potom zatrudnela, ali nije znala ko je otac deteta. Mesec dana potom, doživela je spontani pobačaj, što je Piteru teško palo. Kako je priznao prijateljima, bio je smrtno zaljubljen u nju.

― Verujem da glumica mora barem malo da bude zaljubljena u glavnog glumca, i obratno ― rekla je Odri pri njihovom prvom susretu.

Nije Odri jedina lepotica tog kalibra koju je očarao Piter O’Tul: Elizabet Tejlor je zapao za oko još 1960. godine, dok je bila udata za Edija Fišera. Želela je da proveri ima li između njih hemije za potrebe snimanja filma “Kleopatra”, a dogovorili su se da se nađu u jednom londonskom hotelu. Glumac, koji je tada bio oženjen, požalio se svom prijatelju da je bio prestravljen.

― Trebalo je da idem da j***m Elizabet Tejlor, što je nešto za čim žudi bar pola muškaraca na svetu. Prvi put u životu sam bio nervozan sa ženom, plašio sam se da će kritikovati moj performans ― požalio se O’Tul.

Očito se pokazao: možda nije bio njen Marko Antonije u “Kleopatri”, ali sarađivali punu deceniju i na kraju igrali zajedno, i to sa svojim supružnicima Ričardom Bartonom i Šijan Filips, u filmu Under Milk Wood.

Barton i on bili su bliski prijatelji, najbolji drugari za opijanje, a šest godina nakon što je započela njegova seksualna veza s Elizabet rekao je kolegi, za kog se Elizabet u međuvremenu udala:

― J***m ti ženu godinama i ona mi kaže da sam mnogo bolji u krevetu nego ti.

Barton je posle toga nestao na nedelju dana i otkazao snimanje filma Boom!, dok je O’Tul ostao da pravi društvo Elizabet.

Ona nije bila jedina žena koju su delili ― s Avom Gardner su bili istovremeno i imali seks utroje.

― U meni bukti vatra ― rekla im je glumica. ― Mislim da će bi biti potreba dvojica jakih muškaraca ― Velšanin i Irac ― da je ugase.

― Bila je u pravu ― rekao je kasnije Piter svomposlovnom saradniku Džulsu Baku. ― Bila su potrebna dvojica da je zadovolje te noći.

Elizabet Tejlor, Ava Gardner… Zar je mogućeda ima još takvih diva u njegovoj ljubavničkoj biografiji? O, da! Glumica Vivijan Li bila je s Lorensom Olivijeom 20 godina u braku, a razvod ju je potpuno slomio. Srećom, Piter O’Tul našao joj se kao uteha, a povremeno su se viđali sve do njene smrti 1967. godine.

Gde se tu uklapa Šijan Filips?

Prelepa velška glumica bila je jedna u nizu glumčevih ljubavnica, kada je zatrudnela 1959. godine. O’Tul je odmah odlučio da je oženi. Bila je uz njega na njegovom usponu do slave, a priznaje da je već na snimanju “Lorensa od Arabije” znala da više nikad ništa neće biti isto.

― Pre nego što je film završen, naši životi su se značajno promenili ― rekla je jednom prilikom.

Kako je istakla, milioni dolara su “upumpavani” u njegov imidž i svuda su ih pozivali. Par je zajedno dobio dve ćerke Kejt i Patrišu, a njihov brak je sve vreme bio opterećen glumčevom zavisnošću od alkohola. Dve decenije, ona se trudila da održi porodicu i žmurila, a bila je u neverovatnim situacijama.

Iako danas znamo da ju je i koliko ju je O’Tul varao, Šijan je jednom prilikom ispričala kako su se žele magnetski lepile za njega i pred njom mu nudile svoje brojeve telefona.

― Davao je meni te kartice. Bio je tako dobar. Nikad nisam morala da brinem o njegovoj vernosti ― rekla je glumica.

Filipsova je, po objavljivanju pomenute biografije o O’Tulovim seksualnim pohodima, odbavila sve navode o glumčevim preljubama.

― O’Tul je znao da bih ga bacila kao vruću ciglu da me je prevario ― rekla je glumica. ― Zapravo, on je bio taj koji je bio posesivan i ljubomoran, smatrao je da sam ja nerazumna kada se tako ponaša.

Ipak, Šijan nije mogla da se nosi s alkoholizmom. Razveli su se 1979. godine, a glumica se potom udala za glumca Robina Sahsa, s kojim je bila do 1991. Kasnije je pričala da je znala da taj brak nema budućnost, ali je njen partner bio uporan.

O Piteru je kasnije pričala da je samo najlepše, a na pitanje da li je on bio ljubav njenog života kaže:

― Oh, apsolutno! I ja sam osećala njegovu ljubav.

BONUS VIDEO:



Izvor: Glossy

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar