Nastavnici KLEČE i grabe se za NOVAC: Imaju samo jedan cilj, a mnogi tvrde da su žrtve poniženja (VIDEO)

Borili su se za skupljanje novčanica od po dolar

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Twitter/Annie Todd

Nastavnici lokalnih škola u Južnoj Dakoti u SAD takmičili su se za 5.000 dolara u subotu tokom jedne hokejaške utakmice u organizaciji događaja “Dash for Cash”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Desetak učitelja takmičili su se jedni protiv drugih u grabljenju novca, a sve ono što uspeju da zakupe za manje od pet minuta, ide kao donacija njihovoj školi ili učionici, piše Yahoo news.

Rajan Knadson, direktor poslovnog razvoja i marketinga za “CU Mortgage Direct”, kompanije koja je organizovala i donirala novac, smatra da je ovo predivan gest.

– Uz sve što se događalo poslednjih nekoliko godina s nastavnicima, pomislili smo da je ovo sjajna akcija za njih. Prosvetni radnici u ovom području i svaki nastavnik zaslužuju ovo koliko god dobiju – naveo je on.

Mnogi učitelji rekli su da planiraju da upotrebe novac kako bi dobili određene predmete i pomagala za nastavu, kao što su stajaći stolovi ili kamere za dokumente kako bi mogli da prenesu lekcije i adekvatno predaju putem interneta.

Svaki nastavnik je u proseku prikupio između 400 i 500 dolara, dok je najviše zaradio Beri Longden, osvojivši 616 dolara.

Uprkos tome što nastavnici i organizatori misle da je ovo simpatičan gest, komentari na Tviteru su uglavnom drugačiji i mnogi smatraju da je reč o poniženju i diskreditovanju profesije.

– Odvratno i ponižavajuće. Nastavnici kleče na kolenima i bore se za novčanice od po dolar, dok publika u areni gleda i navija. Južna Dakota zauzima 29. mesto u obrazovanju K-12 – jedan je od komentara.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, yahoo.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar