Devetogodišnji vunderkind izgubio mogućnost da uđe u istoriju

Kada je porodica rekla da će dečak po završetku studija otići u SAD, škola u Ajndhovenu je počela s opstrukcijom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Loran Simons
printscreenYouTube

Jedan belgijski dečak, koji je bio na putu da postane najmlađa osoba koja je diplomirala na fakultetu, neće moći to da uradi zbog neslaganja između roditelja i školske administracije, navodi ABC News.

Loran Simons, devotogodišnji genijalac, privukao je pažnju širom sveta nakon što je za samo godinu dana završio srednju školu i upisao se na tehnološki univerzitet u Ajndhovenu, u Holandiji, marta 2018.

Dečak i njegovi roditelji izabrali su školu nakon što su saznali da će biti formiran poseban komitet koji će mu pomoći da završi trogodišnje školovanje za elektroinženjera za samo 10 meseci, rekao je njegov otac Aleksander Simons, u telefonskom razgovoru za ABC News.

Bio je spreman da program završi 26. decembra, kada bi napunio 10 godina, čime bi ušao u istoriju. Trenutni rekorder je Amerikanac Majkl Kearnei, koji je diplomirao u junu 1994, kada je imao 10 godina i četiri meseca. Na osnovu toga je ušao i u Ginisovu knjigu rekorda.

Ali, kada je porodica odlučila da će po završetku studija otići u Sjedinjene Države na dalje studije, a ne u Ajndhoven, Simons je rekao da se škola predomislila i da se sve promenilo za samo nekoliko nedelja.

“Videli smo promenu u ponašanju nakon što je Laurent preneo vest da ide na univerzitet van zemlje”, rekao je Simons a prenosi ABC News.

PR univerziteta je pak kazao da bi to bilo “neizvodljivo i nepovoljno za Loranov akademski razvoj”. Umesto toga, školski zvaničnici predložili su plan koji će mu omogućiti da završi svoje kurseve i diplomira do sredine 2020. godine.

“Prema našem mišljenju, ova vremenska linija pružila bi Laurentu priliku da dovoljno razvije veštine povezane sa završnom fazom studijskog programa, kao što su uvid, kreativnost i kritička analiza, bez nepotrebnog pritiska na ovog devetogodišnjeg studenta”, rečeno je.

Lorenov otac je vrlo rezigniran što su iz škole prvo rekli da dečak može da završi sve u 2019, a sada to više ne važi. Sve ovo ih je samo učvrstilo da planiraju svoj odlazak u SAD jer mladom genijalcu predviđaju izuzetnu budućnost.

“Verujem u karmu”, istakao je on.



Izvor: ABCNews

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar