Žene Belivuka, Miljkovića i ostalih dobro ZNALE čime im se muževi bave: Jedna od njih bila NAJUPUĆENIJA

Izdat je nalog za sprovođenje istrage i kako se sumnja oprano je više miliona evra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vladimir Sporcic, Printscreen/Pink, Privatna arhiva

Istragom kriminalne grupe Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića utvrđeno je da su novcem dobijenim od droge i drugim kriminalnim radnjama pa i likvidacijama kupovali stanove, veći broj lokala, ali i značajnu količinu zemlje po celoj Srbiji, saznaje “Blic”. Njihove supruge privedene su jer su učestvovale u toj kupovini s obzirom da se deo ove imovine vodi na njihovo ime.

Kako mediji saznaju od izvora bliskog istrazi Bojana Belivuk, Tanja Miljković i Marija Milutinov sa kojom je u vanbračnoj zajedinici jedan od članova kriminalne grupe Filip Ivanovski, znale su čime se bave njihovi muževi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Najupućenija prema dosadašnjim saznanjima bila je supruga Veljka Belivuka, Bojana. Ne može se sa sigurnošću tvrditi da je znala apsolutno sve pa i kako su i na koji način vršene egzekucije protivnika. Međutim, kada je reč o poslovima drogom i drugim poslovima, od kojih su neki bili uslovno rečeno i legalni, Bojana Belivuk je bila upoznata. Ona je znala čime joj se suprug bavi – kaže izvor.

Četiri privedene žene među kojima i belivukova tašta Snežana Đorđević juče su se branile ćutanjem i prema nezvaničnim navodima plan je da im to i nadalje bude strategija odbrane. Izdat je nalog za sprovođenje istrage i kako se sumnja oprano je više miliona evra. Juče je oduzeto imovine u vrednosti od miliona evra i to tri stana i jedna kuća.

Kako se saznaje, svi događaji za koje se sumnjiče četiri žene, a koje su nadležni organi podveli pod krivično delo pranje novca u produženom trajanju, vezani su za period pre hapšenja kriminalne grupe Belivuka zvanog velja Nevolja i Miljkovića zvanog Mare Mesar.

– Supruge su znale da se kupuje i da je to novac bez pokrića i dokaza o poreklu. Prema dosadašnjim saznanjima najmanje upućena u poslove među privedenima je Belivukova tašta, Snežana Đorđević, a na čije je ime je takođe kupovana imovina – kaže izvor.

Kako dodaje, istraga i u pravcu supruga se nastavlja.

– Izdat je nalog za sprovođenje istrage – kaže on.

O Belivukovoj supruzi postoji i audio zapis da je znala da Velja Nevolja koristi lažne pasoše, a svedoci su navodili i da je dolazila sa njim na ručkove sa članovima kriminalne grupe.

Među poslovima koje su vodili Belivuk i Miljković osim trgovine drogom što je bio osnovni izvor prihoda su i firma koja je pružala obezbeđenje, renta kar, ali i radnje sa skaj telefonima.

– Nijedan od posrednih poslova nije mogao da donese toliko novca da bi se kupovali stanovi i velika količine zemlje – kaže izvor blizak istrazi.

Podsetimo, ove žene privedene su juče na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal, međutim odlučile su da se brane ćutanjem nakon čega su puštene na slobodu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar