RUSKE ZVERI: Zastrašujući Terminator i T-90MS glavne zvezde u Kairu (VIDEO)

Na sajmu naoružanja se predstavio i Rosoboronexport

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Leonid Faerberg / SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

U Kairu je nedavno završen sajam naoružanja (Egypt Defence Expo) na kojem su brojne države predstavile svoju vojnu tehnologiju.

Među učesnicima je bio ruski državni koncern Rosoboronexport, čija je ponuda uključivala helikoptere, borbena vozila, raketne sisteme i drugu opremu.

Najviše pažnje, međutim, privukli su BMPT “Terminator” i najnovija verzija tenka T-90MS, koji je eksportovan u više od 10 zemalja sveta.

“Zver” na gusenicama

Pomenuti tenk proizvodi Uralvagonzavod, a dizajniran je da zameni stare sovjetske oklopnjake, uključujući T-64, T-72 i T-80. Zvanično je ušao u vojnu službu 1992. i od tada je više puta modifikovan.

MS verzija predstavlja najnaprednije mogućnosti, a opremljena je ubojitim arsenalom, sistemom za automatsku kontrolu paljbe, snažnim motorom i vrhunskom balističkom zaštitom (Relikt ERA).

Glavno oružje je top kalibra 125mm, koji ispaljuje različite projektile (APFSDS, HEAT i HE-FRAG). Može da lansira i navođene anti-tenkovske rakete na mete udaljenosti do pet kilometara, prenosi EurAsian Times.

Arsenal “dopunjuju” teški mitraljezi (kalibra 7.62mm), moderni elektro-optički nišani i specijalni kompjuter koji lovi neprijateljska oklopna vozila.

Terminator bez premca

Borbeno vozilo “Terminator” dizajnirano je kao podrška pešadiji i motorizovanim jedinicama. Poseduje teško naoružanje, uključujući topove, rakete i mitraljeze.

Debitovalo je 2013. godine sa naprednim sistemima nišanjenja, uz vrhunsku zaštitu od udara. Vatreno krštenje je imalo u Siriji.

U narednom prilogu, videćete ga u akciji, a više o zastrašujućem “Terminatoru” možete OVDE pročitati.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs


BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar