Našminkajte se kao profesionalac: Sedam TRIKOVA svetskih šminkera za postizanje BLISTAVOG izgleda

Poenta je da šminka na vašem licu izgleda što prirodnije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Igor Emmerich / ImageSource / Profimedia

Kada vidimo poznate ličnosti kako šetaju crvenim tepihom, čini nam se da šminka na njihovom licu izgleda kao savršenstvo. Imaju blistavu kožu, savršene obrve i pune usne.

Takođe, u šminkanju im pomažu poznati šminkeri koji imaju mnogo iskustva i koji su usput pokupili posebne trikove.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ako želite da i vaša šminka izgleda savršeno, iskoristite ovih pet trikova poznatih šminkera.

1. Nanesite ruž iznutra ka spolja

Nanošenje karmina može izgledati jednostavno, ali stručnjaci objašnjavaju da je prvo potrebno uraditi piling za usne kako bi ruž stajao kako treba. Ovo možete uraditi pilingom za usne ili pomoću četkice za zube. Zatim se nanosi blazam za usne kako bi one bile vlažne.

Nakon što ste naneli olovku za usne, nanesite ruž od centra ka spolja. Poslednja stvar koja može da napravi razliku jeste da istaknete centar usana kako biste im dali više definicije.

2. Priprema kože je izuzetno važna

Priprema kože za šminkanje je neophodna. Ako potrošite više vremena na hidrataciju kože ili napravite hidrantnu masku za lice, možete učini da šminka izgleda svežije i krajnji rezultat će biti mnogo bolji. Takođe, korišćenje prajmera može pomoći da se koža izgladi, prekriju ožiljci i fleke i da šminka traje duže.

Foto: Shutterstock

3. Dodajte rumenilo ispod pudera

Nanošenjem rumenila ispod pudera izgledaće kao da rumenilo postoji prirodno na vašem licu. Drugi način da to postignete je “sendvič rumenilo”, gde se nanosi nakon pudera, a zatim koristeći istu četku ili sunđer kojim ste nanosili puder, ponovo lagano prelazite preko rumenila. Potrebna je vežba, ali vam daje mlađi izgled.

4. Koristite vlažni sunđer za šminkanje

Mnogi šminkeri se zaklinju u činjenicu da vlažni sunđeri čine da puder izgleda prirodnije. Iscedite dodatnu vodu iz sunđera i koristite nežne pokrete tapkanja kako biste ravnomerno naneli puder. Važno je da sunđer održavate čistim i da ga operete nakon svake upotrebe.

5. Masirajte lice pre šminkanja

Prilikom hidratacije i pripreme kože, masiranje iste pomaže da podstaknete limfni sistem i cirkulaciju. Klizite prstima preko jagodica, pređite predeo brade, čela, nosa. Na ovaj način se postiže besprekoran izgled.

Foto: Shutterstock

6. Četkajte obrve na dole

Ako prvo četkate obrve, možete ocrtati osnovnu strukturu od najviše tačke u luku vaših obrva. Koristite lagane fine poteze da biste iščetkali obrve. Zatim ih popunite olovkom za obrve. Možete koristiti i gel za obrve da biste održali dlačice na svom mestu, ali ako ga nemate pri ruci, možete koristiti lak za kosu ili gelove. Ako koristite lak za kosu, poprskajte malu količinu na četkicu za obrce.

7. Uklonite višak šminke

Uklanjanje viška proizvoda može doprinineti da vaša šminka izgleda što prirodnije. Kada nanesete podlogu, odvojite maramicu i uklonite sve što je višak.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Brightside.me

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar