Počela nova AKCIJA saobraćajne policije: Evo koje će prekršaje OTKRIVATI

Policijski službenici saobraćajne policije su od početka godine iz saobraćaja isključili oko 45.000 vozača

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od danas do 12. decembra sprovešće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Ova međunarodna akcija će početi danas u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL – Mreža saobraćajnih policija Evrope, saopštio je MUP.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tokom sprovođenja akcije, saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive alkometarske uređaje, kao i uređaje za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

U svakoj petoj saobraćajnoj nezgodi sa poginulim licima u Srbiji učestvovao je vozač pod dejstvom alkohola, dok je broj pomenutih prekršaja u konstantnom porastu.

Muškarac vozio sa TRI promila alkohola: Sleteo sa puta u Kraljevu, UDARIO u drvo – evo koja je kazna

Policijski službenici saobraćajne policije su od početka godine iz saobraćaja isključili oko 45.000 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i oko 1.400 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, naveo je MUP.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar