Vekovima se koriste protiv HRONIČNIH bolesti: Tri kineske biljke za DUG i zdrav život

Sirove ili sušene ih možete nabaviti u prodavnicama zdrave hrane, a u vidu kapsula i praha u apoteci

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

U potrazi za rešenjima problema zdravstvene prirode, ljudi se ponekad okreću narodnoj medicini.

Do sada su otkriveni mnogobrojni tradicionalni narodni lekovi koji se čak preporučuju kao dopuna savremenim metodama lečenja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Istina je da su tradicionalni kineski lekovi koji se vekovima primenjuju postali jedni od vodećih kada je u pitanju lečenje širom sveta. Njihova narodna medicina bazirana je na začinskim biljkama, eteričnim uljima i čajnim mešavinama koje pomažu u lečenju mnogih tegoba kod ljudi.

Kineske lekovite biljke najviše se koriste u cilju dugovečnosti, a korišćenjem biljaka postiže se savršena ravnoteža jina i janga, lepote i zdravlja, a samim tim i dugog života.

Naravno, ishrana i vežbanje su jedan od glavnih faktora ua dugovečnost, a lekovite kineske biljke vam mogu dodatno pomoći na tom putu.

Evo koje 3 kineske lekovite biljke treba da imate u kuhinji:

1. Žen šen

Često ga nazivaju “kraljem biljaka” jer pomaže organizmu da pravilno reaguje na stres i održava ga u ravnoteži. Osim toga, poznata je kao biljka koja usporava proces starenja. Ova biljka poseduje i antiinflamatorno svojstvo, što je čini korisnim za zdravlje i sprečavanje hroničnih bolesti koje mogu uticati na dugovečnost.

Kako se koristi žen šen?

Žen šen možete preraditi u sok ili čaj. Takođe možete ga uzimati u obliku kapsula (kao dodatak ishrani) ili u obliku praha, što ga čini lakšim za uključivanje u svaki obrok.

Foto: Daniel Fung / Alamy / Alamy / Profimedia

2. Astragalus

Ova kineska biljka je moćna kada je u pitanju zaštita imuno – sistema, posebno kako postajete sve stariji. Biljka se tradicionalno koristi za lečenje raznih bolesti i poremećaja, a pozitivno utiče i na zdravlje srca.

Kako ga koristiti?

Osušeni koreni astragalusa mogu se dodati u bilo koji čorbu ili supu, a koristi se i u vidu praha i kapsula.

Foto: blickwinkel / Alamy / Alamy / Profimedia

3. Godži bobice

Poreklom iz severozapadnih regiona Kine, sušene godži bobice imaju bezbroj zdravstvenih prednosti, uključujući svojstva protiv starenja i jačanje imuniteta. Moćna antioksidativna svojstva bobica dovode do smanjenja proizvodnje slobodnih radikala koji nepovoljno deluju po organizam, ali i ublažavaju nastanak čestica koje izazivaju stres. Uspešno se bore protiv upala i tako podstiču dugovečnost.

Kako se koriste?

Godži bobice možete da jedete sirove ili sušene. Od njih možete da napravite i lekoviti čaj.

Foto: Miroslava Arnaudova / Flowerphotos / Profimedia

Napomena: Za doziranje lekovitih biljaka neophodno je da se konsultujete sa lekarom. Ove biljke, kao i proizvode od njih možete da pronađete u bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, sensa.mondo.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar