Srbija ima svetlu budućnost: Srpski tekvondista osvojio srebro na Evropskom prvenstvu! (FOTO)

U finalu je poražen od takmičara iz Italije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privatna arhiva

Srpski tekvondista Marko Burušić osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore.

On se takmičio u kategoriji do 63kg. Uspeo je da pobedi predstavnike Slovačke i Nemačke, a u polufinalu je posle neizvesne borbe uspeo da savlada takmičara iz Rusije. Nažalost, u finalu je poražen od tekvondiste iz Italije i morao je da se zadovolji drugim mestom, što svakako predstavlja uspeh za mladog Marka.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tim povodom Marko je za Objektiv.rs preneo svoje utiske sa nedavno završenog Evropskog prvenstva:

– Od 12.11 – 15.11 u Sarajevu je održano Evropsko tekvondo juniorsko prvenstvo u borbama, koje je okupilo preko 450 takmičara iz 45 zemalja. Ja sam se takmičio u kategoriji do 63kg koja je brojala 29 takmičara. Nakon pobeda nad predstavnicima Slovenije, zatim Nemačke, u polufinalu sam nakon jako neizvesne borbe u poslednjim sekundama preokrenuo rezultat i pobedio takmičara iz Rusije. U finalu sam izgubio od protivnika iz Italije i tako osvojio srebrnu medalju.

– Organizacija turnira je bila odlična, a konkurencija vrlo jaka. Poseban motiv sam imao jer sam pre tri godine na Evropskom prvenstvu u Španiji izgubio u borbi za medalju na zlatan bod. Dugo sam se pripremao u matičnom klubu TK Lola sa trenerima Violetom Ićitović i Oliverom Prgomet, gde smo radili tehnički i taktički deo. Za kondicionu pripremu je bio zadužen prof. Predrag Lekanić. Završni deo piprema sam odradio u TK Viner Čivi u Šapcu, pa onda u Sarajevu u TK Novi Grad Sarajevo. Pored mene, naš tim Srbije je osvojio još četiri medalje, a ovim takmičarima ovom prilikom još jednom čestitam.
Želeo bih da se zahvalim mojoj porodici koja mi je najveća podrška i što uvek veruju u mene, kao i svima koji su mi pomogli da ostvarim svoj cilj. Sledeće godine prelazim u seniore i cilj mi je da se što brže prilagodim novoj konkurenciji i da nastavim sa još boljim rezultatima – zaključio je Marko.

Srbija definitivno ima svetlu budućnost u ovom sportu.

Foto: Privatna arhiva

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar