Najlepši gest vezan za “najtruliju” dodelu Zlatne lopte ikada: Dođavola, pokloniću Levi svoju! (FOTO)

Levandovski je bio favorit i prošle godine za osvajanje Zlatne lopte, ali ni tada je nije dobio jer je "France Football" otkazao ceremoniju zbog pandemije koronavirusa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: FRANCK FIFE/AFP/Profimedia

Ceremonija dodele Zlatne lopte održana je u Parizu u organizaciji “France Football”-a, a na kraju je ovu nagradu osvojio Lionel Mesi. Mesi je po sedmi put u svojoj karijeri uspeo da osvoji Zlatnu loptu, ali mnogi smatraju da ove godine nije zaslužio. Prema mišljenju fudbalske javnosti Zlatna lopta je trebalo da ide u ruke Levandovskog koji već nekoliko godina igra fantastično u Bajernu.

“France Football” je pre početka ceremonije objavio da će se po prvi put birati i najbolji napadač sveta što je bilo odmah jasno da Levandovski neće osvojiti Zlatnu loptu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kritike na račun “France Football”-a stižu sa svih strana jer mnogi smatraju da je Levandovski ponovo “pokraden”.

Ipak, nemački mediji objavili su da bi Leva ipak mogao da dobije Zlatnu loptu, ali ne od “France Football”-a već od prvog osvajača Zlatne lopte u istoriji legendarnog Luisa Suareza Miramontesa.

On je jedan od najboljih španskih igrača svih vremena, te je u svojoj 16-godišnjoj karijeri igrao s dosta uspeha za Barselonu, Deportivo i Inter. U Barseloni je proveo šest godina i tada je postao prvi igrač koji je dobio Zlatnu loptu na izboru koji je održan 1960. godine.

Legendarni fudbaler se oglasio nekoliko sedmica pred održavanje ceremonije u Parizu i poručio je da Levandovski mora da dobije Zlatnu loptu, a ukoliko se to ne desi, on će mu dati svoju.

– Dajte Zlatnu loptu Levandovskom, dođavola. U suprotnom ja ću mu dati svoju – poručio je nedavno nekadašnji napadač Barselone čime je oduševio fudbalski svet, a ova izjava jutros se ponovo našla u centru pažnje.

Levandovski je bio favorit i prošle godine za osvajanje Zlatne lopte, ali ni tada je nije dobio jer je “France Football” otkazao ceremoniju zbog pandemije koronavirusa.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar