Evropljanin šutirao trojke 7/7 za 16 minuta u dresu Nju Orleansa: Traže mu da se testira na drogu!

Fantastično izdanje u kom je ostvario rekord karijere

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Litvanski košarkaš Jonas Valančijunas odigrao je sjajan meč za Nju Orleans Pelikanse i sa rekordom karijere od 39 poena vodio je svoj tim do pobede protiv Los Anđeles Klipersa 123:104.

Od njegove partije će se ipak najviše pamtiti prvo poluvreme, u kom je za 16 minuta ubacio sedam trojki iz isto toliko pokušaja. Vredi napomenuti da njegova odlika do sada nije bila šut sa distance, pa ova informacija dodatno zbog toga dobija na značaju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Valančijunas je dodao i 15 skokova i jedini je igrač uz Stefa Karija koji je ove sezone na jednom meču imao najmanje 35 poena, 10 uhvaćenih lopti i sedam ubačenih trojki.

Dodatno, Litvanac je tek šesti igrač u NBA (otkako se prati napredna statistika) koji je ubacio sedam trojki iz sedam pokušaja za poluvreme. Prethodno su to učinili Trevor Ariza, Stef Kari, Ben Gordon , Šon Vilijams i Laef La Frenc.

– Momci su ga zvali Dirk Valančijunas. Bilo je neverovatno gledati ga večeras i drago mi je što posle svakog šuta želi da ide dole na skok ukoliko promaši – rekao je trener Nju Orleansa Vili Grin kroz šalu posle meča.

Zanimljivo, Valančijunasa su posle utakmice “zezali” i na društvenim mrežama, gde su tvrdili da bi Evropljanin definitivno trebalo da bude testiran na narkotike kako je šutirao.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar